Tung förlust mot Mora
Publicerad: 2019-02-26
Matchen både inleddes och avslutades mardrömslikt för Brynäs. Ett tidigt insläppt mål samt en riktigt tung tredjeperiod resulterade i en klar förlust trots en stark mittenakt. Slutresultatet blev 6-1 till Mora.

Matchen inleddes på värsta tänkbara sätt då Mora efter endast 24 sekunder kunde ordna tisdagskvällens första mål. Hemmalaget bröt ett uppspel och kunde efter ett par snabba passningar överlista David Rautio i Brynäsmålet.

Stärkta av den lyckosamma inledningen var det också Mora som skulle föra spelet under den första halvan av period nummer ett.

Spelet böljade fram och tillbaka under resterande del av den inledande akten, där det som värmde mest var Brynäs fina spel i Boxplay som undantaget ett skott i ramen kunde stävja hemmalagets försök på ett föredömligt sätt.

Period två tog vid där den första slutade. Mora var spelförande och Brynäs fick kämpa för att freda sin målbur.

Skillnaden denna period var dock att vi skulle skapa fler målchanser.

Tomi Sallinen fick ett friläge när Mora misslyckades med en nerdump. Finländaren plockade upp pucken, väntade ut målvakten, avslutade distinkt längs med stolpen och därmed var matchen kvitterad.

Målet innebar inte endast ett utjämnat resultat utan nu kunde vi också få stärkt självförtroende och flytta upp spelet. Plötsligt vann vi fler närkamper, kom till mer avslut och kunde även skapa flera farliga kontringar.

Inga fler mål skulle dock falla under den andra perioden, trots målchanser åt båda hållen, och istället fick lagen kliva in i respektive omklädningsrum med 1-1 på resultattavlan.

Förstakedjan med Nicklas Danielsson, Jesper Boqvist och Sallinen varvade upp under den andra perioden och kunde jobba vidare på samma sätt i det första bytet i den avslutande akten.

Då fick de rejäl snurr djupt nere i Mora-zonen och skapade ett par heta målchanser direkt efter att domaren släppt pucken.

Inget mål då, och tyvärr skulle det inte dröja länge förrän Mora istället kunde hitta nätet bakom Rautio och ta ledningen via ett direktskott från slottet.

Ytterligare fyra mål skulle falla för Mora under den tredje perioden och trots en ribbträff från Daniel Mannberg var Brynäs aldrig riktigt nära att hämta sig.

Mora vann alltså matchen med 6-1.

Mora – Brynäs 6-1 (1–0, 0-1, 5-0)

Första perioden: 1-0 (00.24) Michael Haga (John Persson, Matthias Bromé).

Andra perioden: 1-1 (06.46) Tomi Sallinen

Tredje perioden: 2-1 (03.35) Michael Haga (Mathias Bromé), 3-1 (08.40) Kevin Gagné (Spencer Abbot, Mathias Bromé), 4-1 (09.50) Alexander Hilmerson (Adam Edström), 5-1 (11.51) Mathias Bromé (Spencer Abbot, Michael Haga), 6-1 (15.01) Kevin Gagné (Ryan Johnston)

Skott: 7–8, 6–15, 10-12 Totalt: 23-35

Utv: Mora: 2x2 min. Brynäs: 4x2 min