Bäcklins manskap drog in tre nya poäng
Publicerad: 2017-10-16
J20
Helgens båda bortamatcher mot Modo gav en seger och en knapp förlust.

Liksom under den förra helgen spelade Brynäs J20-lag dubbla bortmatcher den här lördagen och söndagen. Den helgen blev det fem av sex poäng mot AIK och Djurgården nere i Stockholm. Den här helgen tog laget bussen norrut och stannade i Örnsköldsvik där Modo väntade i ett dubbelmöte.

Lördagens match slutade i en 4-2 förlust men under söndagen vände Brynäs på steken och vann med 5-4. Framträdande målskytt under båda matcherna var lagkapten Adam Hirsch som svarade för båda målen på lördagen.

I vinstmatchen på söndagen fortsatte Adams målproduktion och av de fem mål Brynäs gjorde kom tre från hans klubba. De senaste fyra matcherna har han gjort sex mål och totalt i serien nått tio fullträffar på elva matcher. Ett strålande resultat.

{!A}

Adam Hirsch till vänster på bilden. Här tillsammans med Marcus Westfält och Alexander Bjurström. Adam var extra forward i CHL-matchen mot Munchen. Marcus Westfält och Alexander Bjurström har fått vara med och spela både i CHL och SHL-matcher. Adam knackar på dörren till herrlaget och får trots hård konkurrens säkert chansen i SHL under säsongen han med. En målskytt är väl aldrig fel? Backen Adam Boqvist har även han fått speltid i SHL. Planterna i Mats Bäcklins växthus ser ut att frodas.

-Båda matcherna såg rätt lika ut. Vi öppnade mycket bra men Modo som är ett bra lag kunde genom några mål få energi och växa in i matcherna. På lördagen tappade vi en 2-0 ledning i slutet. Det var utvisningarna som fällde oss då. Modo kvitterade i spel fem mot tre och tog sedan ledningen i fem mot fyra. Men idag höll vi undan och vann trots att de reducerade till 4-5 i numerärt överläge i slutminuten, säger Bäcklin.

{!B}

Mats Bäcklin manar på i båset och plockar poäng i match efter match. Just nu ligger laget på en fjärde plats i J20 Super Elit. Men det är i en haltande tabell där Brynäs har tre matcher mindre spelade än topplagen. "Vi gör två bra matcher och jag är nöjd med laginsatsen. Sedan måste jag väl höja Adam Hirsch lite extra. Fem mål på två matcher. Då kan man inte göra annat" säger Bäcklin som också vill plussa för Oliver Nordberg.

Till söndagsmatchen dök Marcus Westfält och Alexander Bjurström upp. Båda spelade med herrlaget mot Skellefteå på lördagen och passade på att hoppa av bussen i Ö-vik på väg söderut för att spela med J20.

Kommande veckoslut spelar Brynäs J20 på hemmais. På fredagen åter mot Modo och på lördag mot Timrå.

Modo-Brynäs IF 4-2 (0-1,0-1,4-0)

Skottstastistik: 36-21 (15-4,9-13,12-4)

Utvisningar: Modo 4x2 min BIF 6x2 min

Målskytt Brynäs: 0-1 Adam Hirsch (3.59) 0-2 Adam Hirsch (27.24)

Modo-Brynäs IF 4-5 (0-4,1-0,3-1)

Skottstatistik: 35-23 (11-11,10-6,14-6)

Utvisningar: Modo 5x2 min BIF 5x2 min

Målskyttar Brynäs: 0-1 Isac Sjöman (9.15) 0-2 Oliver Nordberg straff (15.11) 0-3 Adam Hirsch (15.31) 0-4 Adam Hirsch (18.57) 3-5 Adam Hirsch (54.03)

Sportreporter Peter Mansson