• Huvudsponsorer

Vi har seriekort!

10 februari 2018 09:00
Brynäs

Yvonne och Rose är två goda vänner som sedan ett par år tillbaka fann kontakten tack vare den gemensamma kärleken för Brynäs och deras seriekort.


Yvonne och Rose är två goda vänner som sedan ett par år tillbaka fann kontakten tack vare den gemensamma kärleken för Brynäs och deras seriekort. Trots att dem under matcherna sitter på olika platser i arenan är ändå gemenskapen en del av deras höjdpunkt. Att inför matcherna njuta av Bistrons tacobuffe, prata om allt mellan himmel och jord och sedan i pauserna stå vid samma ståbord i arenakorridoren match efter match har blivit en stor del av deras liv, och även deras vardag. Väninnorna är på i stort sett varje match och har inför säsongen inte missat en enda försäsongsmatch. Yvonne och Rose försöker även komma iväg på en del bortamatcher under hockeysäsongen och söker alltid nya arenor att besöka. Det är med andra ord två väninnor som delar otroligt många minnen och har följt Brynäs i med- och motgång under många år. Vi passade på att fråga de goda vännerna vilken säsong de som seriekortsinnehavare minns starkast.

-2012! säger väninnorna i kör följt av ett lättsamt skratt.

-Det var ju så speciellt 2012, det var en häftig stämning och just att sitta här i den sjätte avgörande matchen, det måste upplevas. Det var så mycket annat också runt omkring. Jag var här när det var match nummer fem uppe i Skellefteå, då fick man chansen att köpa in sig på en plats här (Gavlerinken Arena). Brynäs hade dukat upp långbord och man hade en storbildsskärm där matchen sändes. Då var det ju tänkt att om Brynäs hade vunnit den matchen och tagit guldet i Skellefteå så hade man väntat in spelarbussen på natten. Men nu blev det inte så utan Brynäs fick avgöra på hemmaplan istället och det var mycket roligare berättar Yvonne.

Rose började gå på ishockey tillsammans med sin far redan 1971, och har sedan dess varit en hängiven supporter. Yvonne började gå på hockey 1968 och har under de senaste 10-12 åren haft seriekort i Gavlerinken Arena.

Men vilka fördelar finns det egentligen med att ha seriekort?

-Man har alltid sin plats och behöver aldrig jaga biljett. Det var det som gjorde att vi skaffade seriekort en gång i tiden. Istället för att sitta och ringa runt. Förr så köpte man ju inte biljetter såhär utan då ringde man till Ticnet och fick sitta i kö där. Men då kände vi bara att nä, vi tar seriebiljett så har vi alltid den. Eftersom att man är så intresserad och vill gå på alla matcher så finns det ingen tvekan. Och det är ju en fördel nu när det är slutspel för man slipper jaga biljetter, framförallt för oss som är utifrån, alltså inte från Gävle. berättar Rose.

Varför har ni valt just de platserna ni har idag?

-För mig så var det så roligt för att jag hade säsongsbiljett redan på den tiden när det var gamla Gavlerinken och då hette sektionen H. När jag började gå så ville jag alltid sitta nära så att jag kunde titta på spelarna också, alltså dom i båset. Inte bara dom som spelade. Då satt jag kanonbra, men sen när dom byggde om till Läkerolen då ringde jag och pratade med Brynäs och sa att jag ville ha motsvarande plats för jag är liten nyfiken och vill hänga med i vad som händer där också. Inte bara ute på isen, utan även i båset. Jag sitter alltid väldigt långt ner, rad 2,3 eller fyra beroende på vad det är för en arena för att jag känner spelet. Hemma i Uppsala där jag bor sitter jag ännu närmre och då känner jag tacklingarna nästan. Jag känner spelet. Jag vill nästan vara med. Nu är det som att vara hemma, för nu är vi ett helt gäng som känner varandra och det har blivit en skvallerhörna förklarar Yvonne.

Vill du också ha seriekort i Gavlerinken Arena? Köp ditt Seriekort här>>>