Damerna klara för semifinal!
Publicerad: 2021-03-03
Det var aldrig något snack om saken - klar 5-0 seger i andra kvartsfinalen och semifinal nästa.

Likt den första kvartsfinalen så var det vi som kom ut starkast i dagens match. Gästerna var alltjämt inte ofarliga utan lagen bytte målchanser med varandra under inledningen av matchen.

Målen var det dock vi som skulle stå för och det två gånger om. Först ut var en av målskyttarna senast Denisa Krizova som gav oss ledningen med 1-0 genom att raka in en retur från Erika Grahm framför mål.

Bara minuten senare var det dags igen då Stalder gjorde som vi blivit så bortskämda med under säsongen när hon på ett fantastiskt sätt spelade fram Mrazova som inte gjorde några misstag med avslutet och vi hade 2-0 på klockan efter sexton minuters spel.

I den andra perioden fick vi en smakstart då Fanny Brolin tidigt utökade vår ledning till 3-0 när hon tillsammans med Cajanova utnyttjade en två mot en situation på bästa sätt.

Vi nöjde oss inte där för bara tre minuter senare var det dags igen då måndagens hattrickhjälte Josefin Bouveng även ikväll skulle skriva in sig i målprotokollet när hon från slottet placerade in 4-0 bakom Post i gästernas mål.

Likt den andra perioden så fick vi en smakstart även i den tredje för bara efter arton sekunders spel så lyckades Mrazova hitta målet då hon snyggt satte 5-0 i målvaktens första kryss.

Efter 5-0 målet blev resterande delen av matchen ganska avslagen då vi spelade av matchen vilket gjorde att vi inte fick se några fler mål. Resultatet innebär att vi över två matcher slår ut SDE med totala målskillnaden 11-0 och att Evelina Suonpää håller nollan två matcher i följd.

Ikväll njuter vi av segern för att sedan ladda om för semifinalspelet mot HV71.

Brynäs IF - SDE HF 5-0

Första perioden: 1-0 (14.49) Denisa Krizova (Erika Grahm, Anna Meixner). 2-0 (16.17) Katerina Mrazova (Lara Stalder, Josefin Bouveng).

Andra perioden: 3-0 (21.41) Fanny Brolin (Sara Cajanova). 4-0 (24.52) Josefin Bouveng (Maja Nylén-Persson, Jalyn Elmes).

Tredje perioden: 5-0 (40.18) Katerina Mrazova (Josefin Bouveng, Lara Stalder).

Skott: 36-18