Kvartsfinal 5 - bara seger som räknas
Publicerad: 2018-03-25
Herr
Bortamatch mot Växjö och vinst är ett måste. Nu ställs det på sin spets.

Förutsättningarna inför måndagens match i Växjö är glasklara. Vinst och det blir ytterligare en hemmamatch för Brynäs. Förlust och säsongen är över.

Tommy Sjödin har möjligen någon återkommande spelare tillgänglig och kan vässa laget på det viset. Men det återstår ännu att se. Hur som helst kändes det efter gårdagens förlust som att samtliga spelare var riktigt laddade inför den kommande matchen. Snacket i omklädningsrummet var sådant. Och några gamnackar syntes inte till. Någon slog näven i väggen och en och annan sammanbiten käke fanns men något knäckt lag var det inte.

-De var bra men vi var det inte. Vi tappar för mycket puckar och vi kan så mycket bättre. Inte heller för min del var det en särskilt lyckad match, sade en självkritisk Ryan Gunderson efter matchen.

Ser vi till gårdagens match så gör Brynäs tre mål på arton skott. Man får ner Växjös förstemålvakt till 84 i räddningsprocent (Linus Fernström nådde 90), och det är bra. Så pass bra att det kunde ha räckt till seger.

Men problemet blir när smålänningarna kan skjuta 47 skott mot Brynäs mål. På de här fyra kvartsfinalerna har Växjö skjutit 146 skott. Brynäs 73. Exakt hälften. Detta är något som Brynäs måste ändra på även om det är svårt mot ett så pass rörligt och spelskickligt lag som Växjö.

{!A}

Christhoper Liljewall var en av spelarna som stod för en hel del fysiskt spel igår. På måndagskvällen krävs att ännu fler är obekväma för Växjös spelare att möta.

Något som förstås också behövs är målskyttar. Senast var det Johan Alcén, Kevin Clark och Jacob Blomqvist som svarade för målen. Men en spelare som varit väldigt nära att göra mål på sistone är Jesper Boqvist. Det borde verkligen vara hans tur nu på måndag.

{!B}

Jesper Boqvist har inte haft tumme med hockeygudarna. Vi hoppas det släpper imorgon.

Sportreporter Peter Mansson