Trots press in i det sista - förlust i Linköping
Publicerad: 2017-03-22
Slutspelskänslan har infunnit sig och förhoppningen om en tredje rak seger var stark. Men trots att man stod för en glödhet match med ett Brynäs som kämpade ända in i det sista var det dags för Linköping att ta sin första slutspelsseger. ”Vi ska jobba vidare med vårt spel”, säger Thomas ”Bulan” Berglund till C More.

Det var stundvis en helt klockren uppvisning av riktigt bra ishockey med ett Brynäs som klev in med bibehållen energi i den tredje kvartsfinalen. Man stod inledningsvis för ett gäng vassa lägen men det svängde snabbt och Linköping var långt ifrån chanslösa.

Trots att Brynäs fick avsluta kvällens första period i numerärt underläge lyckas man hålla ut när Linköping forcerar och man går till pausvila med ställningen 0-0.

Drygt två minuter in i den andra perioden håller det inte riktigt i Brynäs försvarsspel och Linköpings Marcel Müller får komma in fri mot Rautio i kassen. En snabb snärt med klubban och en puck över huvudet senare och Linköping har tagit ledningen i matchen med 1-0.

Men energin och glöden hade inte avtagit hos gästerna och man pressade på med allt man hade. Linköping klarade sig oskadda ur två minuter boxplay men åkte strax på ännu en tvåminutare när Eddie Larsson hakade Daniel Paille som dundrade mot mål. Mer än så behövdes inte och Linus Ölund kunde snyggt smälla in kvitteringsmålet i powerplay.

Fyra minuter in i kvartsfinalens tredje period fick Linköping sin revansch. Efter en något rörig situation kring Brynäskassen kunde Ken Andre Olimb återigen ge Linköping ledningen.

Samtidigt som sekunderna tickade ner blev det en mer och mer intressant match som utspelade sig i Saab Arena. Brynäs pressade på som om matchen redan befann sig i ett förlängningsläge och man tog i med allt man hade och vägrade ge upp. Brynäs gav allt för att gå för 2-2.

Men trots en tom målbur, sex utespelare på isen och flera lägen så räckte det inte hela vägen fram. Linköping tog sin första kvartsfinalsseger och Brynäs får ladda om för att komma tillbaka i matchen på fredag. ”Bulan” verkade dock inte allt för osäker på sitt lag när han pratade med C More efter kvällens förlust.

”Jag tycker att vi har en tempohöjning i den tredje perioden”

”Vi ska jobba vidare med vårt spel”

Kvartsfinal #4 spelas alltså på fredag (24/3) i Gavlerinken Arena kl. 19:00. Kom och ladda upp med oss och bevittna slutspelshockey från bästa läge – på plats i arenan. Biljetter köper du här: http://bif.ebiljett.nu/