Junior
Tre matcher inledde hockeyåret för juniorlagen och det blev totalt åtta av nio poäng under den första helgen i januari. U16 tog hem tre av dessa i bortamötet mot Leksand och för J18 blev det starka fem av sex i premiären av Allsvenskan.

J18:

Nytt år betyder en ny serie för J18 och denna säsong huserar laget i Allsvenskan Södra. Där blev det premiär på hemmaplan och först att komma till Monitor ERP Arena var Elit Södras gigant Frölunda, som också tog SM-guld föregående säsong.

Mellan lagen blev det spännande hela vägen och när J18 gång på gång hämtade ikapp underlägen med ett effektivt powerplay så var det 3–3 efter full tid och delad poäng. I förlängningen avgjorde sedan en av de nominerade till Tigernstipendiet, Adam Dahlström, och extrapoängen stannade i Gävle.

På söndagen kom sedan HV71 på besök och det började i lite samma tempo som mot Frölunda för J18. 0–0 på tavlan och 7–7 i skott efter en period sa det mesta, men laget skulle komma igång så småningom. På två riktigt fina avslut gjorde nämligen Tim Dackell och Tim Alverhag var sitt mål i den andra perioden och laget hade satt sig i ett riktigt fint läge inför avslutningen.

När också målvakten Gustav Karnatz toppspelade mellan stolparna blev det svårt för gästerna att komma in i matchen, trots 15 skott i den tredje perioden. Det var istället J18 som gjorde även nästa mål i matchen och detta när Linus Lindblom snurrade runt i den offensiva zonen en bra stund innan han satte pucken i mål. Just 3–0 blev också spiken i kistan och tre poäng inkasserades.

U16:

En match stod på schemat för U16 och det var borta mot Leksand på lördagen. Där hamnade man i underläge tidigt och efter en period stod det 2–0 till hemmalaget. U16 kom tillbaka en aning i den andra perioden, men man lyckades aldrig komma upp i likaläge under de första 40 minuterna.

När Leksand också gjorde 4–2 i början av den tredje perioden kändes det som en tung dag för bortalaget, som dock fortsatte att avlossa skott och skapa målchanser. Och som säsongen redan visat flera gånger: grabbarna viker aldrig ned sig.

Upphämtningen började nämligen mindre än en minut efter 4–2 och på lite drygt två minuter hade man kommit ikapp till 4–4 efter att Liam Willner och Anton Ohlsson gjort målen. När sedan Emil Lundh satte 4–5 med mindre än sex minuter kvar av matchen gick luften ur hemmalaget och U16 kunde säkra ännu en trepoängare när man drygade ut serieledningen ytterligare.

Laget leder nu U16 Elit Västra med 13 poängs marginal ner till tvåan Västerås.

Fullständiga matchrapporter, kommentarer och bilder finns på brynasjuniorer.blogg.se