• Huvudsponsorer

Lördag Lör 8 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Onsdag Ons 9 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Söndag Sön 13 Januari Jan
Tisdag Tis 15 Januari Jan
Idag 18 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Söndag Sön 20 Januari Jan
Torsdag Tor 24 Januari Jan
Fredag Fre 25 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Söndag Sön 27 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Torsdag Tor 31 Januari Jan
Fredag Fre 1 Februari Feb
Lördag Lör 2 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb

Skador, avstängning och förlust för J20

22 mars 2018 07:50
Jun

Det var verkligen en tung kväll i Örebro för Brynäs J20 som föll med 6-2. Nu måste det bli vinst på fredag i Gavlerinken.


Det blev en olycksalig match i Behrn Arena för Brynäs J20-lag. Inte nog med att man förlorade, man fick dessutom två spelare skadade och en avstängning att ta med sig hem.

Tränare Mats Bäcklin var inte helt nöjd med det laget presterade i inledningen.

-Örebro kom ut hårt. De var bra under den första perioden och får matchen dit de vill med sitt fysiska spel. Vi står inte upp bra inledningsvis.

Hemmalaget skapade en hel del och vann skotten med 16-7 under den första rundan. Samuel Ersson gjorde det bra i kassen och kunde hålla nollan perioden ut även om det såg lite kritiskt ut bitvis. Med knappt två minuter kvar kom Brynäs upp i anfallszon och Niklas Lindberg kunde från blålinjen ge Brynäs ledningen.

Tidigt i matchen råkade Isac Sjöman ut för en tackling som innebar att han drabbades av en nyckelbensfraktur.

-Det var en helt okej tackling. Jag hade otur och hamnade fel och nu är säsongen över för min del. För ett par år sedan råkade jag ut för samma sak, sade Isac som vid midnatt när laget kommit tillbaka till Gävle fick uppsöka sjkhuset för röntgen.

-Vi kanske inte är välförtjänta av 1-0 ledningen men på något vis växer vi in i andra perioden. Vi tar tag i pucken bättre och deras fysiska spel bedarrar en del. Vi visar en väg in i matchen även om jag är långt ifrån nöjd med spelet. När de gör 1-1 får de en väldig energi av det. Vi drar på oss dumma utvisningar och är odisciplinerade. Det blir matchavgörande.

Örebro kan i spel fem mot tre ta ledningen och sedan utöka den till 3-1 i nästa powerplay. Ett powerplay som blev omdiskuterat och ledde till att Adam Boqvist fick fem minuter plus matchstraff för att ha hotat en linjedomare. Det betyder att Adam, som ställde sig helt frågande till utvisningen, är avstängd i minst en match.

Den påstådda händelsen skedde i samband med att Adam Hirsch åkte på en huvudtackling som gjorde att han inte kunde spela vidare. Om han kan återkomma i spel till på fredagen är oklart.

Mats Bäcklin tog en time-out och försökte driva på laget matchen igenom. Men det var inte Brynäs kväll.

I den tredje perioden reducerade Brynäs omgående genom mål av Linus Udd-Hellgren och hade därefter sin bästa delen av matchen. En kvittering hängde i luften men istället kom 4-2 till hemmalaget på ett friläge. Örebro kunde sedan gå ifrån till 6-2 och nu måste Brynäs kvittera till 1-1 i matcher på hemmais under fredagskvällen.

-Det stod och vägde där vid 3-2 och vi hade lägen till att kvittera. Men sett över hela matchen vinner Örebro rättvist. De grinade emot den här kvällen, säger Bäcklin.

Kvartsfinal 1:3

Örebro HK-Brynäs IF 6-2 (0-1,3-0,3-1)

Skottstatistik 37-25 (16-7,11-7,10-11)

Utvisningar ÖHK 7x2 min BIF 3x2 min 1x5 min 1x20 min

Publik 382

Brynäs mål: 0-1 Niklas Lindberg assist Adam Hirsch (18.12) 3-2 Linus Udd-Hellgren assist Niklas Lindberg/Lucas Gustavsson (41.05)