Brynäs powerplay gav utdelning - efter drömstart av Kousal
Publicerad: 2018-08-23
Herr
Det tog mindre än en minut innan Brynäs fick ledningen genom Robert Kousal. Sedan var det Brynäs powerplay, ett spelmoment man tränat på i veckan, som gav utdelning två gånger om när man vann över Mora med 3-1.

Brynäs fick en drömstart i Hofors.

Det var Robert Kousal som bara efter 48 sekunder stal pucken från Moras Matt Bailey och kunde genom friläge göra 1-0 till Brynäs.

Det var Robert Kousals första mål i Brynäströjan.

Brynäs fortsatte att spela intensivt och bjöd på ytterligare målchansen. Bland annat fick Joachim Rohdin ett bra läge som Moras målvakt räddade.

David Rautio såg till att Brynäs behöll ledningen efter att Moras Michael Keränen hittade fram till John Persson som hade friläge.

Även Danny Kristo fick ett bra läge med endast 29 sekunder kvar av perioden.

Den första perioden slutade 1-0.

Den andra perioden skulle dock bli mållös.

Men Brynäs visade upp ett gediget passningsspel i flertal sekvenser under matchens mittperiod.

Bland annat en frekvens där Nicklas Danielsson hittade fram till joel Kellman, som fick ett bra skottläge framför Moramålvakten Christian Engstrand.

Brynäs skapade flertal chanser under den andra perioden men pucken träffade målramen totalt tre gånger under mittperioden.

Brynäs gick ut något intensivare i den tredje perioden och redan 02:19 tvingades Moras Joakim Lilliehöök till en utvisning för fasthållning.

Bara en och en halv minut senare åker Mora på en ny utvisning där Andrew Rowe utvisas för slashing.

Ett läge som Brynäs tog till vara på och började mata skott mot mål.

I nästan en hel minut forcerade Brynäs fram med puckar mot målvakten Christian Engstrand, som till slut fick ge vika.

Danny Kristo blev spelaren som gjorde 2-0 till Brynäs och även han sitt första mål i Brynäströjan.

Inte många sekunder senare, efter att Mora åker på en ny utvisning, hittar Eric Norin fram till Jacob Blomqvist som skjuter 3-0.

Mora svarade senare upp med en reducering genom av Andrew Rowe.

Mer än så blev det inte matchen som resulterade till säsongens första seger för Brynäs.

Brynäs IF – Mora IK 3-1 (1-0, 0-0, 2-1)

Första perioden: 1-0 (00:58) Robert Kousal

Andra perioden: -

Tredje perioden: 2-0 (05:03) Danny Kristo spel fem mot fyra, 3-0 (05:27) Jacob Blomqvist (Eric Norin, Jesper Jensen) spel fem mot fyra, 1-3 (09:43) Andrew Rowe (Mathias Bromé)