• Huvudsponsorer

Tungt fall för Brynäs

12 oktober 2017 22:41
Herr

Skellefteås effektivitet gick inte att matcha.


Juuso Ikonen gjorde matchens första mål. Och matchens sista mål. Bra det. Men man får aldrig vara riktigt glad för därimellan gjorde gästerna åtta mål. Åtta.

En sådan förlust går givetvis inte att förklara bort med några "men om". Det är bara att ta det och erkänna sig besegrad.

Men Brynäs spelare försökte. Det gjorde man. Problemet var bara att ingenting bet på norrlänningarna. Så fort de fick vittring på målet så small det. Men när Brynäs kom i närheten av deras mål fick man kämpa hårt för att få till vassa avslut. Man fixade några, det ska i ärlighetens namn sägas. Och visst, kanske hade det blivit lite annorlunda om det där retfulla 1-3 målet inte hade kommit med två sekunder kvar av den första perioden. Lite annorlunda.

Sett över tre perioder tycker jag faktiskt att Brynäs har spelat sämre under den här säsongen. Hur man nu ska tolka det. Men det fanns saker som såg ut att vara på väg att förbättras. Det var bättre drag i båset än tidigare. Det fanns sekvenser i spelet som var förbättrade. Men det räcker inte och det såg vi bevis på ikväll.

Vi får glädjas åt att Juuso Ikonen gjorde två mål. Här är han efter det första.

Någon direkt spelarkritik känns inte relevant den här gången. Några var bra andra mindre bra. Vi lämnar det så.

Nu är det en nästan åtta timmars bussfärd till Skellefteå som väntar laget imorgon fredag. Match på lördag. Vi håller tummarna för att det går bättre då och lägger den här tillställningen till handlingarna.