Andra raka segern mot HV71 i kvalet
Publicerad: 2021-04-09
Likt tisdagens match var även dagens match en målsnål tillställning där vi även idag drog det längsta strået och vann med 2-1 - Ersson stor matchvinnare tillsammans med en fantastisk laginsats.

Precis som i tisdagens match var den första perioden ett ställningskrig där inget lag ville bjuda på några chanser. Chanserna skulle dock komma för båda lagen där Ölund och Mannberg var närmast att få utdelning för oss.

Efter knappt halva matchen så skulle det första målet i matchen komma och det var hemmalaget som tog ledningen när Fredrik Forsberg kastade in en puck från blålinjen som gick in bakom en skymd Ersson i målet.

Efter baklängesmålet såg vi först aningen spända ut av allvaret men på slutet av perioden växlade vi upp och vände på matchen. Först kvitterade vi till 1-1 genom Chad Billins, ett mål som kom i powerplay. Bara fyra minuter senare så gjorde vi också 2-1 när målskytten Billins lyfte in en puck från blå som Molin kunde styra in och vi gick in i den tredje perioden med en 2-1 ledning.

I den tredje perioden blev det sedan en kvitteringsjakt för hemmalaget men vi lyckades hålla HV71 på utsidan vilket underlättade för Ersson i målet. Erssons prestation ska vi dock inte glömma att nämna då han återigen levererade en storartad insats som tillsammans med en fantastisk laginsats ser till att vi håller ut och vinner även match två.

Ikväll njuter vi av dagens seger för att sedan ta bussen hem till Gävle där match tre sedan väntar på måndag.

HV71 - Brynäs IF 1-2

Första perioden: -

Andra perioden: 1-0 (27.23) Fredrik Forsberg (Arttu Ilomäki). 1-1 (35.11) Chad Billins (Shane Harper, Oula Palve) spel fem mot fyra. 1-2 Emil Molin (Chad Billins, Greg Scott).