Försnack Nylén Persson & Nyberg!
Publicerad: 2021-03-07
DAM & HERR
Båda våra representationslag spelar match denna söndag. I SDHL spelar vi den första semifinalen mot HV71 på bortaplan 12.30. I SHL väntar ett klassikermöte mot Leksand på hemmaplan, nedsläpp är 17.30.

I SDHL kliver vi in i semifinal med två segrar mot SDE och en målskillnad på 11-0 i ryggen. Nu väntar en serie i bäst av fem-matcher mot HV71. Brynäs slutade tvåa i tabellen och HV71 slutade på en tredje plats så det är laddat för en tuff kamp.

  • Det var inte något snack direkt om vi ser till matchernas helhet mot SDE, säger Nylén Persson, som samtidigt tycker att starten på matcherna kändes lite spända:

  • Det är klart att de kan ha funnits en viss nervositet men så fort vi började spela så tog vi tag i det och kände oss trygga.

  • Det känns skönt att kliva in i semifinalen med bra självförtroende med stabilt försvarsspel, bra målvaktsspel och två hållna nollar, säger Nylén Persson.

Blir det en annan typ av matchbild mot HV71?

  • HV71 är ett spelande lag som också har väldigt skickliga spelare precis som vi. Det kommer bli en spännande matchserie med två lag som gillar att spela offensivt och har högt tempo. Det gäller också att det blir viktigt att vara med från början och att vi är på tårna när deras skickliga spelare är inne.

  • Vi är medvetna om att de är duktiga i special teams och därför ska vi försöka hålla oss på banan men självklart ska vi koncentrera oss på vårt spel och jag tycker att vi har ett bredare lag. Vi är riktigt taggade och vi ser fram emot att börja semifinalspelet, säger Nylén Persson.

I SHL kommer vi närmast från en förlust med 3-2 efter förlängning mot Örebro. Innan det har vi haft ett uppehåll på grund av Covid-19.

  • Vi fick en väldigt tuff start på matchen men vi kände ändå att vi är med och det var starkt att vi hämtade upp underläget och kunde kvittera till slut. Samtidigt är vi absolut inte nöjda utan vi vill ta tre poäng i matcherna. Självklart känns det att man inte spelat match på ett tag men samtidigt går det fort att komma in i det igen och vi kommer få spela mycket matcher nu så det ska bli kul, säger John Nyberg.

Idag väntar ett riktigt klassikermöte mot Leksand, hemma i Monitor ERP Arena.

  • Det kommer bli en rolig match att spela och det är klart att det finns lite derbykänsla. Leksand är bra, spelar med högt tempo och vill tillbringa mycket tid i anfallszon men då blir det viktigt för oss att komma ur egen zon på ett enkelt sätt så att vi kan få ner pucken i deras zon och skapa långa anfall där istället.

Nyberg har också märkt av supportrarnas stöd genom stödbiljetter inför matchen.

  • Vi är väldigt tacksamma över det stöd vi får från alla supportar och tillsammans går vi för vinst, säger han.
Kommunikatör Martin Jibbefors