Jacob Blomqvist klar för Brynäs IF
Publicerad: 2014-03-27

Nu är det klart att Jacob Blomqvist återvänder hem till Brynäs IF igen.

Sportchef Micke Sundlöv har påbörjat lagbygget inför nästa säsong, och kan idag presentera det första nyförvärvet inför säsongen 14/15. Det är forwarden Jacob Blomqvist som har skrivit kontrakt med Brynäs IF på tre år.
– Jacob är Brynäsare från början, men som har varit borta i åtta säsonger. Vi är jätteglada att han valt att komma hem till Brynäs igen, säger Micke Sundlöv. Han är en kille med stort hockeyhjärta, en bra informell ledare, och han har visat att han kan producera poäng på SHL-nivå

Jacob Blomqvist (184/85) är född 1986 i Hedesunda. Han är hockeyfostrad i Brynäs IF där han spelade fram till och med säsongen 05/06. Efter det fortsatte hans karriär i Kiruna IF, IFK Kumla och Valbo HC innan han säsongen 09/10 fortsatte till BIK Karlskoga. Säsongen 10/11 fortsatte han till Modo där han stannade en säsong innan han säsongen 11/12 kom till Leksands IF. Det blev totalt tre säsonger i Leksands IF, men nu har det blivit dags för Jacob Blomqvist att återvända hem igen.
– Han har visat ett stort tålamod med sin hockeykarriär, och verkligen fått utdelning för sitt slit, säger Micke Sundlöv. Han tillhör inte de spelare som har gått direkt från vårt J20-lag till A-lagsspel. Han visar att det är fullt möjligt att ta en längre väg, och ändå utvecklas till en bärande spelare på SHL-nivå.

Jacob Blomqvist är en högerfattad forward med bra offensiva egenskaper. Han är en duktig skridskoåkare som spelar med hög fart och energi. Under säsongen 13/14 gjorde han totalt 26 poäng (14+12) på 55 matcher med Leksands IF.
– Jag har alltid haft som målsättning att komma tillbaka, och spela i Brynäs IF igen. Jag lämnade klubben för åtta år sedan, och nu ser jag verkligen fram mot att få ta på mig Brynäströjan igen.

Brynäs IF