Publicerad: 2019-02-16
Herr
Tredje perioden blev avgörande när Brynäs vann mot Timrå med 4-2.

Under lördagskvällen besökte Brynäs NHK Arena - och med upp till Timrå hade vi nyförvärvet Rudolf Cerveny som under kvällen gjorde din debut.

Halvvägs in i den första perioden fick Emil Forslund ett jätteläge att göra matchens första mål. Men istället var det Timrå som 9.09 gjorde 1-0 via Rickard Palmberg.

Brynäs drev på hårdare efter det underläget.

Adam Deutsch la in pucken mot bortre stolpen för Jacob Blomqvist att styra in - men en Timrå-klubba var i vägen.

18.13 fick Timrå en straff - och det var matchens enda målskytt som tog sig an den. Men Palmberg tappade pucken när han försökte sig på en dragning - och missa.

Inför periodpaus stod det ännu 1-0 på tavlan.

-David (Rautio) gör det grymt bra där bak, men tillslut tvingas han släppa ett och det var väl lite av en väckarklocka för oss, sa Blomqvist till Cmore i pausen.

Och till en början verkade det inte som det skulle vända då Timrå efter 13 sekunder av den andra perioden utökade sin ledning till 2-0.

Men 1.57 sköt Ludvig Nilsson ett skott på mål och Johan Alcén tog vara på returen och reducerade till 1-2.

Chans att kvittera fick Brynäs i två numerära överlägen - men ingen utdelning där.

Med tre minuter kvar av perioden grävde Alcén fram pucken i en sargduell - passade till Kapten Blomqvist som stod helt omarkerad i slottet, men sköt rakt i magen på Timrås målvakt Niklas Svedberg.

I den tredje perioden kom dock den efterlängtade kvitteringen när Ryan Gunderson sköt och Nilsson styrde in pucken till 2-2.

20 sekunder senare åkte Blomqvist på ett matchstraff.

Och i numerärt underläge tog Brynäs ledningen med 3-2 när Forslund åkte sig fri och sköt in pucken mellan benen på Svedberg.

18.12 valde Timrå att ta en timeout och plocka målvakten.

Då säkrade Brynäs tre poäng när Tomi Sallinen stängde matchen och sköt in 4-2 i tom bur.

-Vi tycker att vi har spelat skapligt under en längre tid och inte fått dom poäng vi förtjänat. Gjort för lite mål säger vissa - vi har varit med i de flesta matcher säger jag, sa Alcén till Cmore efter matchen.

Vid frågan om hans mål svarar han:

-Jag såg ”Ludde” fri där på andra sidan, sen går jag bara på mål och den (pucken) dimper ner där framme - så det var inte så svårt.

MATCHFAKTA

Timrå-Brynäs 2-4 (1–0, 1-1, 0-3)

Första perioden: 1-0 (9.09) Rickard Palmberg (Henrik Törnqvist, Filip Hållander)

Andra perioden: 2-0 (0.12) Jeremy Boyce-Rotevall (Vilmos Gallo), 2-1 (1.57) Johan Alcén (Ludvig Nilsson, Adam Deutsch)

Tredje perioden: 2-2 (4.26) Ludvig Nilsson (Ryan Gunderson, Jacob Blomqvist), 2-3 (10.10) Emil Forslund (Tomi Sallinen) spel fyra mot fem, 2-4 (18.50) Tomi Sallinen (Ryan Gunderson, Emil Forslund) mål i öppen kasse

Skott: 11-8, 7-11, 12-5. Totalt: 30-24.

Publik: 3 927