Hattrick av Mannberg när Brynäs vann hemma mot Timrå
Publicerad: 2018-12-08
Ett starkt Brynäs körde över Timrå i Gavlerinken och vann med 5-1.

Den första perioden spenderade Brynäs mestadels i offensiv zon. Chanser utdelades för båda lagen men Brynäs hade dubbelt så många skott på mål än Timrå.

18.07 sköt Jesper Boqvist in ledningsmålet för Brynäs efter en pass av vår kapten Jacob Blomqvist.

I ett tidigt skede av den andra perioden utökade Brynäs ledningen till 2-0 när Johan Alcén och Daniel Mannberg hamna bakom Timrås backar - och Mannberg i ett friläge enkelt sköt in pucken bakom Niklas Svedberg i Timråkassen.

Tre utvisningar totalt i andra - varav två drabbade Brynäs och gav Timrå spel fem-mot-tre.

När Brynäs fått fyra man på banan reducerade oturligt nog Timrå till 2-1 via Anton Wedin.

Skottstatistiken 6-13 till Timrås fördel och den andra perioden slutade med 2-1 på tavlan.

12.24 spelat av den tredje perioden så utökade de ledningen till 3-1 via Joel Kellman i spel fem-mot-fyra. Därefter tog de över spelet totalt.

Minuten efter Kellmans mål sköt Mannberg åter igen in en puck och utökade ytterligare till 4-1 för Brynäs.

Timrå plockade målvakten med en och en halv minut kvar på klockan.

Mannberg dumpa puck från egen zon rakt in i tom kasse och blev därmed tremålsskytt för kvällen. Han öppnade både målkontot och gjorde hattrick under en och samma kväll.

Brynäs stod som segrare ur denna duell med 5-1 och fick stora jubel från läktarplatserna.

Brynäs–Timrå 5-1 (1–0, 1-1, 3-0)

Första perioden: 1-0 (18.07) Jesper Boqvist (Jacob Blomqvist, Samuel Asklöf)

Andra perioden: 2-0 (2.34) Daniel Mannberg (Johan Alcén, Lukas Kilström), 2-1 (18.53) Anton Wedin (Rickard Palmberg, Johannes Kinnvall) spel fem mot fyra

Tredje perioden: 3-1 (12.24) Joel Kellman (Ludvig Nilsson, Nicklas Danielsson) spel fem mot fyra, 4-1 (13.29) Daniel Mannberg (Emil Forslund, Marcus Westfält), 5-1 (18.30) Daniel Mannberg, i öppen kasse

Skott: 8-4, 6-13, 16-7. Totalt: 30-24.

Publik: 6 022