Juniorkollen: Full pott för J20
Publicerad: 2020-03-02
Junior
Under veckan som gått bockade J20 och J18 av två bortamatcher vardera då man drog iväg åt varsin sida av landet. För J20 blev det full pott i Luleå och Örnsköldsvik när man vände och vann bägge matcherna och J18 fick med sig en poäng i matcherna mot Örebro och Linköping. U16 är fortsatt spellediga innan man går in i slutspelet under helgen som kommer.

J20:

Fredagen innebar resdag för J20, som skulle hela vägen upp till Luleå i Norrbotten för det femte mötet mellan lagen under säsongen. Där släpptes pucken vid lunchtid på lördagen och på skottdagen blev det en målrik match mellan lagen, som även tidigare spelat jämnt med varandra.

I lördagens match hamnade dock J20 i underläge flera gånger om, men man gav sig aldrig. Under en välspelad tredjeperiod tog man ikapp 4–2 till 4–4 och när det återstod mindre än fem minuter kom även vändningen, då Abbe Broberg gjorde 4–5. Och trots att Luleå tog ut målvakten under en längre tid så kunde man hålla tätt och det blev tre poäng för J20.

Söndagens match mot Modo gick lite i samma stil, även fast det denna gång var J20 som tog ledningen först, och under större delen av matchtiden följdes lagen åt målmässigt.

Efter lite drygt halva matchen var det nämligen 3–3 på tavlan och det kändes som att det även här skulle bli en målrik historia. Men det var endast ett mål till som skulle falla mellan lagen och det när Alexander Ljungkrantz gjorde 3–4 i ett numerärt överläge i slutet av den andra perioden.

Detta resultat stod sig också genom hela den tredje perioden, trots att bägge lagen drog på sig utvisningar och det blev en ny vändning och uddamålsseger för J20.

J18:

För J18 var det Örebro och Linköping som stod på schemat under helgen och man började i Behrn Arena på skottdagen. Där kom Örebro upp i en tidig tvåmålsledning och J18 fick jobba hårt för att ta sig tillbaka in i matchen.

Det lyckades man också med och efter både reducering och kvittering från 03-spelare hade man 2–2 efter full tid. Matchen gick sedan hela vägen till straffläggning och där tog Örebro med sig extrapoängen.

Mot serieledande Linköping på söndagen blev det desto tuffare. Hemmalaget var heta i sina lägen och hade en 3–1-ledning när man var tre minuter in i den tredje perioden, men J18 gav inte upp för det.

Med en snabb reducering och sedan kvittering med en uttagen målvakt såg det ut som att man skulle få med sig poäng även från denna match, men det ville sig inte. Knappa 30 sekunder efter kvitteringen tog Linköping tillbaka ledningen och tiden räckte då inte till för J18 att få till ett nytt mål.

Så trots en bra insats och starkt kämpande föll man med uddamålet och fick med sig totalt en poäng från helgen.