Juniorkollen: J20 med tre segrar under hemmapremiärhelgen
Publicerad: 2019-10-02
Junior
Sex matcher spelade våra juniorer under veckan som var. Av dessa 18 poäng tog lagen hem hela 15 av dem och den största segern stod J20 för när man slog Luleå med 7–3 på lördagen.

J20:

Äntligen, äntligen, äntligen var det dags för hemmapremiär för de äldsta juniorerna och man inledde intensivt med tre matcher på lika många dagar, fördelat på Luleå två gånger om och Skellefteå i B-hallen. Efter ett tillknäppt möte på fredagskvällen, där J20 vann mot Luleå med 2–0, blev det islossning i match nummer två. På lördagsförmiddagen slog laget på stort och med sju mål framåt kunde man enkelt ta hem tre nya poäng mot motståndarna från Norrbotten.

Söndagens motståndare Skellefteå blev sedan lite av en promenadseger för laget, som gick upp i 3–0-ledning efter halva matchen hade spelats. Man lät förvisso Skellefteå reducera till 3–1 i början av den tredje perioden, men med ett mål till framåt säkrade man segern med 4–1 och det blev nio av nio möjliga poäng på de tre matcherna.

J18:

Torsdag och söndag intog det mellersta juniorlaget isen för match, med en hemma och en borta, och det började mot Mora i B-hallen på torsdagskvällen. Där hade laget kontroll på matchen större delen av tiden och det hann bli 5–1 på tavlan innan matchen sammanfattades.

Söndagens seriefinal mot Örebro på bortaplan gick dock inte alls enligt planerna och när de många chanserna man skapade framåt inte ville sitta fick man det svårt i Behrn Arena. Trots en jämn match mellan de två lagen så kunde Örebro vinna med 4–1.

U16:

Veckans enda match var ett klassikermöte som osar av rivalitet. Det yngsta laget, som också spelar kvartsfinal i TV-pucken om lite drygt en månad, fick styra bussen mot Leksand tidigt på lördagsmorgonen. Redan 11.00 släppte de pucken i Weda Skog Arena och det blev en tuff inledning för bortalaget, som för dagen fick spela i svart. Leksand kom nämligen upp i 2–0 tämligen omgående och det krävdes mycket av U16 för att de skulle vakna till.

Men en sen reducering i den första perioden skakade liv i laget och när man sedan tog sig samman i den andra perioden hade man vänt 2–0 till 2–3 på knappa 20 minuter. Två mål till satte man sedan i den tredje perioden och det blev en seger med 5–2 i mötet.

Fullständiga matchrapporter finns på brynasjuniorer.blogg.se!