• Huvudsponsorer

Hanna Rylander om nysatsningen och Brynäs förvandling: ”Framtiden ser bra ut”

1 januari 2019 12:00

Inför årets säsong gjorde Brynäs en nysatsning på damverksamheten.

Hanna Rylander har spelat i klubben i fyra år och är en av dem som känner av förändringen.

— Det har blivit en stor gemenskap i allting, och det är så jag tycker att en förening ska vara, säger 23-åringen.


Det hände mycket i och kring Brynäs damlag inför årets säsong. Dels i spelartruppen men också på den organisatoriska sidan. Flera av damspelarna fick höra om förändringen under ett möte med nye klubbdirektören Michael Campese.

— Vi hade ett möte om den nya planen som Brynäs hade för både oss och föreningen. Det lät superbra men eftersom man varit med tidigare år och hört mycket men lite blivit gjort så har man inte kunnat lita på det. Och det sa jag till Campese (Michael, klubbdirektör), att vi inte kan lita på honom eller föreningen förrän det faktiskt händer något, säger Hanna Rylander, som nu är inne på sin fjärde säsong i Brynäströjan.

— Han köpte det vi sa, och eftersom han gjorde det så har han och klubben verkligen bevisat att det var på allvar. Det gör att vi känner mer glädje och stolthet att vara i klubben den här säsongen. Vi känner mer tillhörighet och mer glädje.

Spelarna är med på olika aktiviteter inom exempelvis En bra start och Klappakuten.

— Styrelsen gick in och sa att det herrarna ska vara med på ska damerna vara med på. Vi får göra saker och vara ute och visa upp oss. Det är en av de största grejerna som märks inom vårt lag. Det känns som att vi tas på mer allvar den här säsongen, säger Rylander.

Rylander är en av de som känner av förändringen mest. Och med den har hon också fått en nytändning.

— Det är självklart jätteroligt att det börjar hända mycket även här. Jag har trivts bra alla mina år i Brynäs men i år känner jag att jag trivs ännu mer. Man har lärt känna fler herrspelare och fler på kansliet. Det har blivit en stor gemenskap i allting, och det är så jag tycker att en förening ska vara.

Förändringen har bland annat inneburit att spelarna känner mer delaktighet i föreningen — något som också gjort att de känner än mer stolthet i att bära Brynäströjan.

— Nu känner jag att framtiden ser bra ut. Vi har fått in Erika (Grahm, verksamhetsutvecklare tjej- och damverksamheten) som jobbar mycket med våra frågor och kansliet engagerar sig i våra damfrågor. Jag ser väldigt positivt på det och känner att jag själv har några år kvar som jag vill vara med och bidra och vara med på den här resan, säger Rylander och fortsätter:

— Jag känner verkligen att jag har fått ett större Brynäshjärta och känner att det här är klubben som man vill vara i.

Hade du känt så om det fortsatt som tidigare?

— Nej, det hade jag nog inte.

Hör Rylander berätta om förändringen med egna ord i spelaren ovan.