Växjö tog ledningen med 2-1 i kvartsfinalserien
Publicerad: 2018-03-22
Herr
Brynäs kämpade och slet men en mycket bra andra period för Växjö avgjorde matchen.

Växjö var klassen bättre än Brynäs och vann fullt välförtjänt. Det var framför allt i mittenperioden som hemmalaget fick Brynäs i brygga. Den perioden slutade med 3-0 och hemska 16-0 i skott för Växjö. Detta trots att Brynäs hade två numerära överlägen.

Det kom efter att de första 20 minuterna hade varit helt acceptabla för Brynäs. Man vann skottstatistiken med 9-7 och Christopher Liljewall och Linus Ölund skapade sig fina lägen för att kunna göra mål. Men hemmalaget var ändå spelförande och under de sista fem minuterna tryckte de tillbaka Brynäs ordentligt med långa anfall.

-Jag tycker att vi har bra fart och skapar några chanser, sade Jacob Blomqvist efter det.

Ett problem hade dykt upp redan under den första perioden och det stavades tekningar. Växjö vann dessa med 15-5 och det blev inte bättre under resten av matchen.

Det som hände i mittenperioden kom att stänga matchen. Växjö var denna gång så pass mycket bättre att det kändes tufft att plocka upp tre mål på dem under de sista 20 minuterna.

Brynäs gjorde dock ett försök. David Rautio byttes ut mot Linus Fernström. Ett beslut som säkert togs både för att ge David lite vila inför kommande matcher men också för att förändra något.

Det lyckades bra. Linus höll nollan och Brynäs hade bud på mål vid fler tillfällen än ett. Men när något mål inte kom så tog Sjödin med hela fem minuter kvar ut Fernström och chansade med sex utespelare. Det gav Växjö ett mål i tom bur och stängde matchen vid 4-0.

Nu får Brynäs mata in ny energi i laget till lördagens match i Gavlerinken. Det kommer inte att bli något problem och vi får säkert se en helt annan match då.

Biljetter till den fjärde kvartsfinalen finns här nedan. Notera att matchstart är 14.45.