Viktig seger i Norrbotten
Publicerad: 2022-03-03
SHL
Underläge efter halva matchen - då vände vi på steken med fyra raka mål vilket betydde seger 5-2 och tre sköna poäng.

Det var hemmalaget Luleå som fick den bästa starten när man bara fem minuter in på den första perioden tog ledningen med 1-0. Vi hade sedan våra chanser att kvittera men resterande delen av perioden förblev mållös.

Åtta minuter in på den andra perioden skulle vi äntligen få nätkänning igen och likadant som senast så var det Gunler som ordnade målskyttet och vi hade kvitterat till 1-1.

Hemmalaget skulle dock svara upp snabbt för bara två minuter senare kunde Luleå återta sin ledning till 2-1.

Även vi skulle dock ge snabbt svar på tal och det två gånger om för bara minuten efter hittade kvitteringsmålskytten Gunler en fristående Genoway framför mål och kvitteringen till 2-2 var ett faktum.

Bara 25 sekunder var det sedan dags igen när Timashov fint framspelad av Palve blev målskytt och vi hade vänt till ledning 3-2.

Tio minuter in i den tredje perioden trodde vi sedan att vi hade utökat vår ledning till 4-2 när Scott blev målskytt men efter en lång videogranskning dömdes målet bort och det var fortsatt 3-2.

Vårt fjärde mål skulle dock komma och detta fem minuter från slutet när Hedberg skickade en puck mot mål som styrdes in av Luleåback.

Under slutet av matchen tog sedan Luleå ut målvakten men istället för något reduceringsmål så kunde Nick Olesen fastställa slutresultat till 5-2 i tom målbur.

Härnäst väntat Timrå på bortaplan.

Luleå - Brynäs 2-5 (1-0, 1-3, 0-2).

Första perioden: 1-0 (05.24) Jack Connolly (Isac Brännström) spel fyra mot fem.

Andra perioden: 1-1 (28.04) Noel Gunler (Oscar Birgersson, Nicklas Danielsson). 2-1 (30.37) Brendan Shinnimin (Pontus Andreasson, Sami Lepistö) spel fem mot fyra. 2-2 (31.28) Chay Genoway (Noel Gunler, Oula Palve). 2-3 (31.53) Dmytro Timashov (Oula Palve).

Tredje perioden: 2-4 (55.35) Tom Hedberg (Marcus Björk, Nick Olesen). 2-5 (58.27) Nick Olesen (utan assist).

Skott: 27-19