Stabil seger på Hovet
Publicerad: 2022-01-20
SDHL
Trots tidigt underläge blev det tre nya poäng på Hovet när vi vann med 3-1 - Bouveng matchhjälte med ett mål och en assist.

Trots en första period med fördel för oss när det handlar om puckinnehav och antalet skapade målchanser så var det Djurgården som var i förarsätet med 1-0 efter första tjugo.

I den andra perioden skulle vi fortsätta att vara det spelförande laget och gladeligen fick vi i denna period utdelning när Bouveng fint framspelad av Mrazova kunde prickskjuta 1-1 från slottet då perioden bara var 55 sekunder gammal.

Vi fortsätta sedan att jaga ett andra mål och med fyra minuter kvar att spela av perioden hittade vi detta när Bouveng med en magnifik passning hittade Stalder på bortre stolpen och vi hade vänt till 2-1.

Bara två minuter senare skulle nästa mål komma och detta när Thuvik agerade framspelare till Antonsson som från slottet rakade in sitt sjätte mål för säsongen och utökade vår ledning till 3-1.

I den tredje perioden försökte hemmalaget närma sig målmässigt men vi fortsatte att kontrollera matchbilden och vår ledning var aldrig riktigt hotad. Trots målchanser skulle vi dock inte få se några fler mål och matchen slutade 3-1 till oss.

Imorgon spelar vi match igen när vi möter Linköping på bortaplan.

Djurgården - Brynäs 1-3 (1-0, 0-3, 0-0)

Första perioden: 1-0 (09.30) Lova Blom (utan assist).

Andra perioden: 1-1 (20.55) Josefin Bouveng (Katerina Mrazova, Maja Nylén-Persson) spel fem mot fyra. 1-2 (36.17) Lara Stalder (Josefin Bouveng, Maja Nylén-Persson). 1-3 (38.16) Jenny Antonsson (Hanna Thuvik).