Brynäs föll hemma mot Rögle
Publicerad: 2019-01-05
Förlust i hemmaborgen mot Rögle med 1-4.

I den första perioden drog Brynäs på sig två utvisningar där Rögle fick spel fem-mot-tre. Det var då Rögle tog taktpinnen och gjorde matchens första mål.

I ett senare skede var det istället Brynäs som fick spela powerplay och där kvitterade de till 1-1 via Joel Kellman.

Med sekunderar kvar av den första perioden fick Brynäs ett bortdömt mål på grund av sparkrörelse och lagen gick till periodvila med 1-1 på tavlan.

I den andra perioden var Brynäs hårt tillbaka pressade.

En skottstatistik på 4-17 till Rögles fördel svarar för sig - och med mindre än två minuter kvar av perioden tog Rögle ledningen med 2-1 via Daniel Widing.

Halvvägs in i tredje drog Rögle på sig en utvisning.

Under det numerära överläget hade Brynäs sin chans att kvittera men Rögle höll undan bra.

Ännu en utvisning som drabbade Rögle gav Brynäs chansen men ingen utdelning där heller.

Strax efter Rögle blivit fulltaliga utökade de sin ledning till 3-1 med endast två minuters speltid kvar på klockan.

Brynäs valde då att plocka målvakten - men 17 sekunder senare utökade Rögle sin ledning ytterligare till 4-1 och säkrade därmed tre poäng.

Brynäs–Rögle 1-4 (1-1, 0-1, 0-2)

Första perioden: 0-1 (7.01) Kodie Curran (Ted Brithén, Leon Bristedt) spel fem mot tre, 1-1 (16.33) Joel Kellman (Simon Bertilsson, Joachim Rohdin) spel fem mot fyra

Andra perioden: 1-2 (18.37) Daniel Widing (Alen Bibic)

Tredje perioden: 1-3 (18.03) Trevor Mingoia (Mattias Sjögren, Lucas Elvenes), 1-4 (18.39) Daniel Widing, mål i öppen kasse

Skott: 5-17, 4-17, 11-11. Totalt: 20-45.

Publik: 5 382