• Huvudsponsorer

Sista snacket inför final 3: Magnus Ågren och Marc Zanetti

20 april 2017 17:16
Herr

"Nu skördar vi frukten av det vi sått"


I och med slutspelet med kvartsfinaler, semifinaler och nu en finalserie börjar Brynäs närma sig sjuttio matcher denna säsong. Och de viktigaste matcherna är de som är just nu. Som ikväll i Jönköping då den tredje finalen spelas. Det gäller alltså att ha ett gäng vältränade spelare att ställa på isen.

-Grunden redan lagd. Nu skördar vi frukten av det vi sått, säger Brynäs fystränare Magnus Ågren. Vila, återhämtning, sömn, mat. Det är nyckelorden. Och lite rehab om det behövs.Det är fingertoppskänsla som måste till. Att förstå vad spelarna känner, ge möjlighet till återhämtning och hålla reda på eventuella problemområden.

Laget tog bussen till Jönköping under gårdagen men Magnus stannade hemma i Gävle.

-Jag försöker ta så en så liten plats som möjligt i slutet av säsongen. Det jag har gjort har jag gjort och nu är det Bulan och spelarna som ska synas och höras. Spelarna vet vad de ska göra när de kommer fram. Jag skickar inte med så många order ner till Jönköping. Man ska inte laga det som inte är trasigt. Glenn Hellström och Kent Larsson finns där och de är otroligt bra på massage om någon behöver det.

-Det är klart att resorna sliter. Men det är lika för motståndarna med. Vi ser inte resorna som ett problem. Det är slutspel nu och match varannan dag, då blir det resor. Vi vet det. Innan slutspelet lättar vi på träningen. Ungefär som att de är ett OS vi ska delta i. Formen ska vara på topp i ungefär en månad. När vi går in i en försäsong är det SM-guld som gäller. Då vet vi att det blir en lång säsong. Tänker man inte så är det ingen idé att syssla med hockey på den här nivån.

Många experter är förvånade över att Brynäs är i final. Men det gäller inte Magnus Ågren.

”Det är kaxigt att säga men jag tycker att Brynäs är bäst hockeyförberedda i SHL”

-Jag är Inte ett dugg överraskad av att vi är där vi är. Du kommer ingenstans i Brynäs idag med att vara slö. Alla vet att det krävs ett hårt arbete både på och utanför isen. Och Bulan ska hyllas för sitt sätt att sätta nivån på ispassen. Det går inte att fuska där. Det är kaxigt att säga men jag tycker att Brynäs är bäst hockeyförberedda i SHL. Det finns säkert lag som tränar hårdare men inga som tränar smartare.

Nu är det bara de två bästa lagen kvar och det betyder förstås att det inte bara är att räkna in guldmedaljerna. HV71 kommer att bjuda på fight hela vägen.

-Vi kan inte räkna med att ta guld. Men de här grabbarna har verkligen gjort allt för att klara det och det finns ingen i laget som inte är värd att vinna. Jag vet att de orkar spela matcherna så jag säger bara; gå ut och tyck att det är roligt. Njut nu. Du är bra. Skulle det inte gå vägen så tar vi det nästa säsong. Vi blir ännu starkare fysiskt då.

En av dem som ska göra det på isen ikväll är Marc Zanetti. Han är klar över vad som behövs.

-HV spelar annorlunda hemma. De kommer ut hårdare och snabbare inledningsvis och vi vinner mycket på att stoppa dem redan där. Vi har bara seger i huvudet och hur än matchen kommer att se ut så ska vi vinna.

Något problem med att spela på bortaplan ser han inte.

-Alltid lite lättare att spela hemma inför vår fantastiska publik. Men det är inga problem borta heller. Vi kommer att vara mycket bättre än i den förra matchen i Jönköping. Jag ser verkligen fram mot matchen och njuter av att vara i final.

Följ matchen via vår liverapporter här >>>