Energi och fokus gav Brynäs tre poäng
Publicerad: 2017-12-26
Herr
Mycket viktig seger när Färjestad besegrades med 4-2.

Brynäs startade upp mycket bra men det var Färjestad som tog ledningen. Ett snabbt pp-mål satte dem i förarsätet. Men Sjödin hade sina spelare på tårna denna kväll och ett Färjestadsmål skulle inte sätta ner spelhumöret.

Johan Alcén kvitterade till 1-1 och sedan ökade Aaron Palushaj på till 2-1 i powerplay. Med det gick vi in i den andra perioden. Där efter knappt två minuter spelade Elias Fälth fram Daniel Mannberg väldigt snyggt och Mannberg förvaltade friläget perfekt."Det var skönt att se hur den passningen satt på bladet", sade Fälth. Vi var värda segern, tyckte han.

Färjestad hade sin bästa del av matchen i slutet av den andra perioden och fick även in en reduceringspuck. Men närmare poäng än så kom man aldrig. Brynäs stängde den tredje perioden fint och Jacob Blomqvist kunde stänga matchen målmässigt med 4-2 när tio minuter återstod. "Kan du be någon kolla på det målet. Jag borde ha en assist på det", sade Johan Alcén efter matchen. Och det borde han ha. Vi får se hur man ser på det.

{!A}

Jacob Blomqvist gör 4-2 och Brynäs vinner matchen.

Så här gick snacket i omklädningsrummet direkt efter matchen:

-Mycket bra seger som vi var värda. Skönt att vi kunde hålla ledningen och vinna den här gången. Men nu är det bara att glömma detta för det är ny match på torsdag, sade kapten Blomqvist.

-Vi pratade före matchen om att vi inte skulle hamna i hörnen utan lägga pucken mot mål. Då händer det grejor och det gjorde det. Blir det inte mål så blir det en retur eller något. Kanske en blockering och en tekning. Vi hade frenesi och samtidigt det där spelintelligenta, säger Johan Alcén och nickar menande åt Juuso Ikonen som går förbi.

-Lite tips från coachen, skjuter Jensen in som kommentar till Johans ord om at de pratade om att inte hamna i hörnen.

-Vi gjorde det bra, tyckte Samuel Asklöf. En viktig seger för oss. Det är ett bra lag vi spelade mot.

Linus Fernström och David Rautio pratade igenom matchen tillsammans och tyckte att det var en bra målvaktsinsats av Linus.

{!B}

Aaron Palushaj gjorde mål igen. Annars var det den tredje linan som producerade den här kvällen. Mannberg/Alcén och Blomqvist hör alla dit.

-Alltid skönt att vinna mot Färjestad, sade sportchef Bengtzén och fick medhåll av Janne Larsson.

-Det var många som ville vinna ikväll, sade Janne som samtidigt tyckte att det då och då blev lite för långa byten för några spelare.

Brynäs IF-Färjestad BK 4-2 (2-1,1-1,1-0)

Skottstatistik 31-21 (11-5,13-13,7-3)

Utvisningar BIF 4x2 min FBK 6x2 min

Publik: 7557

Brynäs mål: 1-1 Johan Alcén assist Lucas Carlsson (4.21) 2-1 Aaron Palushaj assist Kevin Clark/Ryan Gunderson spel fem mot fyra (10.11) 3-1 Daniel Mannberg assist Elias Fälth/Lucas Carlsson (21.49) 4-2 Jacob Blomqvist utan assist (borde varit en till Johan Alcén dock) (49.11)