Fyra mål av John Persson — ändå förlust mot Oskarshamn
Publicerad: 2020-03-10
Herr
Det blev förlust mot Oskarshamn med 4-5 under tisdagskvällen. Samtliga våra mål gjordes av John Persson.

John Persson gjorde fyra mål och både Sebastian Sundlöv och Abbe Broberg gjorde SHL-debut.

Ungefär så rolig blev tisdagskvällen för Brynäsare.

För trots Perssons målexplosion så räckte det inte till seger.

Vi förlorade matchen med 4-5 där en katastrofal andra period gjorde att matchen gled oss hur händerna. I mellanakten gjorde nämligen Oskarshamn fyra av sina fem mål och vann skotten med 13-2. Vår sämsta period den här säsongen.

De två reduceringsmålen i den tredje perioden kom lite för sent. Det sista efter att vi hade tagit ut målvakten. Men någon kvittering kom aldrig, och förlusten var ett faktum.

MATCHFAKTA

Oskarshamn–Brynäs 5–4 (1–2, 4–0, 0–2)

Första perioden: 0–1 (6.08) John Persson (Marcus Björk, Josef Ingman), spel fem mot fyra, 0–2 (9.17) John Persson (Jaedon Descheneau), 1–2 (14.05) Jonas Engström (Jesper Dahlroth).

Andra perioden: 2–2 (1.38) John Dahlström, spel fem mot fyra, 3–2 (5.19) Tyler Kelleher (Robin Söderqvist, Oskar Nilsson), 4–2 (13.00) Mathew Bodie (Filiph Engsund, Victor Aronsson), 5–2 (17.30) Jonas Engström (Pontus Netterberg, Rickard Palmberg).

Tredje perioden: 5–3 (5.02) John Persson (Tomi Sallinen), 5–4 (19.11) John Persson (Josef Ingman, Oskar Kvist), spel sex mot fyra.

Skott: 40–20 (14–6, 13–2, 13–12).

Utvisningsminuter Oskarshamn: 2x2 min, 1x10 min. Brynäs: 6x2 min.

Domare: Pehr Claesson, Morgan Johansson.

Publik: 2 966, Be-Ge Hockey Center.