Inga poäng när spelet hackade för Brynäs
Publicerad: 2018-03-08
Herr
Linköping gjorde precis som förra gången de gästade Gavlerinken och vann med 5-1.

De inledande tio minuterna var helt okej från Brynäs sida. Då styrde man spelet och fick mycket att stämma. Gästerna från Linköping verkade något sega och det såg ut som att deras formkruva inte var i zenit.

Men efter det krånglade hemmalaget till spelet och det blev plottrigt. Linköping spelade enkelt och rakt istället och trots att de förlorade skotten i den första perioden med 18-6 kunde de gå till periodvila med en 1-0 ledning. Det målet kom på en kontring och såg lite billigt ut.

Mittenperioden gav inte det lyft för Brynäs som var önskat. Tidigt i perioden kom 2-0 och kort efter det tog Tommy Sjödin time-out missnöjd över hur det fungerade ute på isen.

Särskilt mycket bättre blev det dock inte och Linköping ökade på med ytterligare ett par mål. Brynäs fick inte igång spelet och det hackade i passningsspelet. I slutskedet av perioden fick Brynäs med sig en utvisning och med 20 sekunder kvar kunde Jacob Blomqvist prickskjuta in 1-4. Där tändes ett litet hopp inför den tredje perioden.

Men trots att Brynäs lyfte spelet blev det inga hemmamål de sista 20 minuterna. Att Linköping lyckades göra ett mål till och vinna med samma siffror som när man senast gästade Gavlerinken är av mer akademisk natur.

{!A}

Det blev lite stökigt då och då. Mest i den sista perioden men det var aldrig på väg att spåra ur någon gång. Trots det blev det många utvisningar och de drabbade båda lagen.

Noterbart är att Brynäs passerade 40-strecket i skott på mål. Det är inte ofta som det sker. Annars var detta en match där hemmalaget aldrig fick något flyt i spelet. Linköping vann fullt rättvist och nu är det bara en match kvar av grundserien. Den spelas på lördag mot Frölunda i Göteborg. En bra insats där vore bra att ta med sig till åttondelsfinalen som redan på måndag inleds på bortais. Mot vilket lag vet vi inte ännu.

-Vi hade inget flow idag. Det går heller inte att släppa in elva mål på två matcher. Vi måste tänka till nu och hela laget måste vara där på ett bättre sätt. Men vårt pp-spel var rätt okej. Där skapade vi en del, säger en inte allför glad Jacob Blomqvist.

Ludvig Nilsson var en plusvariant denna kväll. Han bidrog med energi och jobbade och slet. Därmed får han högsta betyget i hemmalaget i den här matchen.

Brynäs IF-Linköping HC 1-5 (0-1,1-3,0-1)

Skottstatistik 43-23 (18-5,12-9,13-8)

Utvisningar BIF 7x2 min LHC 10x2 min