Storseger mot Mora - efter dubblar av både Blomqvist och Alcén
Publicerad: 2018-09-06
Islossning för målskyttet - och en skön seger mot Mora i Borlänge. Både Jacob Blomqvist och Johan Alcén gjorde två mål var i 5-1-segern.

Brynäs kom till nedsläpp i Mora med en uttalad nystart av försäsongen.

Men också utan Niclas Andersén som stod med i den ursprungliga laguppställningen. Det är dock ingen fara med det återvändande nyförvärvet - som var krasslig och vilade av en försiktighetsåtgärd.

På isen startade matchen precis som laget önskade.

Brynäs tog ledningen efter 14.19 av första perioden.

Niclas Lundgren svepte över en diagonal till Ryan Gunderson. Amerikanen tittade upp, lättade iväg en onetouch-passning upp mot egen blå.

Där kom Jacob Blomqvist i perfekt timing och brände av sitt patenterade direktskott - pang i mål.

I andra perioden fortsatte produktionen.

Samuel Asklöf bröt in över offensiv blå och droppade till Johan Alcén. Forwarden tittade upp och snärtade iväg en handledare perfekt över Morakeeperns benskydd för 2-0 efter 7.29 av perioden.

Och det kom mer.

Fem minuter senare tickade Eric Norin in en hård pass i slottet. Där stod kapten Blomqvist välplacerad och höll klubban i isen för en perfekt styrning i nät. 3-1 efter 12.39.

Mora hann reducera i andra. Ett backskott från blå ställde en skymd David Rautio.

Ställningen inför tredje var alltså 3-1, Brynäs.

Där ökade vi på siffrorna ännu mer.

Johan Alcén hade läst "hur du gör mål"-manualen precis som "Jacke" och gjorde sitt andra från klassisk position i slottet framför keepern. Henrik Larsson skickade in en hård passning och Alcén vräkte in 4-1 efter 13.02.

Sedan stängde Danny Kristo kvällen med sitt första mål för Brynäs.

Det kom i powerplay.

Danielsson spelade in till Kellman som sköt direkt. Keepern räddade och returen studsade ut till en fri Kristo som hittade ledig is på bortre stolpen och gjorde 5-1.

Vi avslutar försäsongen med genrepet mot Timrå i Hudiksvall på tisdag. Snart seriepremiär!

Mora-Brynäs IF 1-5 (0-1, 1-2, 0-2)

Första perioden: 0-1 (14.19) Jacob Blomqvist (Ryan Gunderson, Niclas Lundgren)

Andra perioden: 0-2 (7.29) Johan Alcén (Samuel Asklöf, Daniel Mannberg), 0-3 (12.39) Jacob Blomqvist (Eric Norin, Joachim Rohdin) 1-3 (14.00) Anton Schagerberg (Andrew Rowe, Mathias Bromé)

Tredje perioden: 1-4 (13.02) Johan Alcén (Henrik Larsson, Daniel Mannberg), 1-5 (15.36) Danny Kristo (Joel Kellman, Nicklas Danielsson) spel fem mot fyra

Skott: 22–39 (9–8, 10–18, 3–13).

Utvisningar: MIK: 5x2, BIF: 3x2.

**Publik:v 611.