Januarimatcher för att uppmärksamma Brynäs IF:s Jämställdhetsresa
Publicerad: 2021-12-13
Brynäs
Första veckan i januari arrangerar vi Jämställdhetsveckan. Veckans två höjdpunkter blir SDHL-matchen på onsdagen och torsdagens SHL-match.

2018 tog Brynäs IF ett omtag kring sin dam- och flicksatsning. En långsiktig satsning inleddes för att göra ishockeyn mer inkluderande och för att bidra till en idrott öppen för alla.

Med vår starka position inom svensk hockey har vi kraften att göra skillnad. Därför startade vi konceptet Jämställdhetsresan. Ett arbete som är långt ifrån avslutat men där vi med stolthet kan säga att vi kommit en bit på vägen. Bland annat har vi de senaste åren startat upp flicklag, hockeygymnasium för tjejer och på seniornivå tagit vårt första SM-silver på åtta år.

Under den första veckan 2022 kommer vi lägga extra kraft för att belysa det arbete som vi utför varje dag, året om, för att nå vår vision om en jämställd hockey. Som en del i konceptet Jämställdhetsresan arrangerar vi under vecka 1 Jämställdhetsveckan där vi kommer att samla ett antal aktiviteter för att uppmärksamma det arbete som gjorts men också för att förhoppningsvis kunna inspirera fler goda krafter att engagera sig och ta en plats ”runt bordet”.

Veckans höjdpunkter blir så klart SDHL-matchen mot Linköping 5 januari och SHL-matchen mot Skellefteå 6 januari hemma i Monitor ERP Arena. Matcher som kommer gå under benämningen Jämställdhetsmatchen. Som vanligt vid SHL-matcher kommer våra loger och restaurang hålla öppet för servering och det gäller denna gång även för SDHL-matchen. Dessutom har våra besökare dessutom gratis inträde till SDHL-matchen då vår utvecklingspartner Svea Vind Offshore samt våra huvudpartners till denna match gått in och möjliggjort fri entré. Tillsammans med publiken hoppas vi skapa en upplevelse och inramning som ger kraft till våra spelare och som kan ge eko i Hockeysverige.

En aktion för att bidra till det arbete som på sikt ska bidra till en förändrad kultur och förutsättningar för att hockeyn över tid ska bli mer inkluderande för fler.

Vill du bli en del av veckan kan du säkra din biljett genom att klicka här!

Vill du och ditt företag bidra till en mer inkluderande ishockey där alla får samma förutsättningar? Då kan du kontakta vår marknadsavdelning genom att klicka här!

Är du intresserad av att lära dig mer om den resa Brynäs IF gjort i sitt jämställdhetsarbete de senaste åren? Då kan du se en dokumentärfilm i fyra delar genom att klicka här!

Brynäs IF