Jonsson höll nollan när Brynäs vann i Saab Arena
Publicerad: 2019-09-28
Brynäs vann femte raka när de besegrade Linköping med 3-0.

Den första perioden innehöll två powerplay och ett boxplay för vår del - men ingen utdelning på 20 minuters speltid och perioden slutade 0-0.

I den andra perioden kom matchens första mål.

Det var när Brynäs lagkapten Erika Grahm sköt in 1-0 efter 5.10 spelat.

När halva perioden var gången så fick Linköping ett friläge - samt därefter en straff. Men Brynäsmålvakten Ellen Jonsson stod som en vägg mellan stolparna.

Hemmalaget la i en extra växel efter sina missar - men Jonsson stängde som sagt igen målburen fullständigt.

I den tredje perioden drog Linköping på sig tre utvisningar - det hjälpte inte laget att kunna få till en reducering.

Istället var det Brynäs som utökade ledningen, i just ett numerärt överläge, till 2-0 via Katerina Mrazova.

Med 3 minuter och 18 sekunder kvar av matchen plockade Linköping målvakten.

Då punkterade Lara Stalder matchen genom att skjuta in 3-0 i öppen kasse.

Brynäs vann matchen med 3-0 och Jonsson höll nollan.

Linköping-Brynäs 0-3 (0–0, 0-1, 0-2)

Första perioden: -

Andra perioden: 0-1 (5.10) Erika Grahm (Michela Cava, Melissa Samoskevich)

Tredje perioden: 0-2 (6.56) Katerina Mrazova (Lara Stalder, Maja Nylén-Persson) spel fem mot fyra, 0-3 (17.55) Lara Stalder, i öppen kasse

Skott: 9–5, 13-7, 6-15. Totalt: 28-27.