Imponerande lagseger i Göteborg
Publicerad: 2021-12-04
SDHL
Det var aldrig något riktigt snack under lördagseftermiddagen, 0-4 efter första perioden blev tillslut 2-13 när både Mrazova och Gebhard blev hattrickskyttar.

Vi fick en bra start på dagens match när Mrazova efter sex minuters spel gav oss ledningen. Det dröjde sedan inte länge innan 0-2 målet kom och även denna gång var Mrazova inblandad och detta när hon var med i förarbetet till Bouvengs fjortonde mål för säsongen.

Fem minuter från periodslut var det dags igen för Mrazova att vara med i poängprotokollet och detta när hon fint framspelad av Stalder sköt 0-3.

Precis innan vi satte punkt för period ett kom även 0-4 målet när Gebhard fortsatte sin fina målform.

I den andra perioden skulle målfesten fortsätta och under de inledande tio minuterna av perioden hade vi hunnit göra fyra mål och vi var i ledning med 8-0. Anmärkningsvärt var att Mrazova vid 0-5 målet blev hattrickskytt för första gången under säsongen.

Med fem minuter kvar av perioden reducerade sedan Göteborg till 1-8 men det var vi som skulle göra sista målet i perioden för bara minuten senare kom 1-9 målet när Waxin blev målskytt.

I början av den tredje gick vi upp i tvåsiffrigt och 1-10 när Lindell blev målskytt för andra gången under säsongen. Göteborg reducerade sedan till 2-10 men bara 29 sekunder senare utökade vi till 2-11.

Med sex minuter kvar att spela sköt sedan Waxin sitt andra mål för kvällen till 2-12 och sedan fastställde Gebhard slutresultatet till 2-13 när även hon blev hattrickskytt.

Segern innebär att vi tar åttonde raka segern och utökar vår serieledning i tabellen.

Matchfakta

Göteborg HC - Brynäs 2-13 (0-4, 1-5, 1-4)

Första perioden: 0-1 (06.42) Katerina Mrazova (Lara Stalder, Samantha Kolowratowa). 0-2 (09.02) Josefin Bouveng (Lara Stalder, Katerina Mrazova). 0-3 (14.28) Katerina Mrazova (Lara Stalder, Josefin Bouveng). 0-4 (19.37) Jaycee Gebhard (Denisa Krizova).

Andra perioden: 0-5 (23.00) Katerina Mrazova (Lara Stalder, Josefin Bouveng). 0-6 (25.04) Jenny Antonsson (Samantha Kolowratowa). 0-7 (26.24) Jaycee Gebhard (Lara Stalder). 0-8 (30.43) Samantha Kolowratowa (Stella Lindell). 1-8 (35.00) Andrine Furulund (Vega Munhoz). 1-9 (37.33) Mina Waxin (Jaycee Gebhard).

Tredje perioden: 1-10 (42.02) Stella Lindell (Hanna Thuvik, Hilda Ljungberg). 2-10 (Margot Desvignes (utan assist). 2-11 (51.50) Denisa Krizova (Jaycee Gebhard, Denisa Krizova). 2-12 (54.03) Mina Waxin (Jaycee Gebhard, Denisa Krizova). 2-13 (56.23) Jaycee Gebhard (Hilda Ljungberg, Denisa Krizova).

Skott: 22-62