Brynäs bjuder in till hållbarhetsforum för att lyfta frågor om jämställdhet och utveckling inom damishockeyn
Publicerad: 2021-12-15
Brynäs
Under vecka 1 i januari 2022 arrangerar Brynäs IF Jämställdhetsveckan. En vecka där vi samlar fler aktiviteter under samma namn. Målet är att genom denna vecka sätta ett extra ljus på föreningens jämställdhetsutveckling och inspirera fler goda krafter att vara med.

2018 beslutade vi att göra en långsiktig satsning på vår damverksamhet. Med vår starka position inom svensk ishockey har vi potential att vara en drivande kraft för en jämställd utveckling av sporten men också använda kraften i vår verksamhet och varumärke att göra skillnad.

Den 6 januari i samband bjuder vi, tillsammans med våra jämställdhetspartners, in till ett hållbarhetsforum med tema jämställdhetsutveckling i samband med SHL-matchen mot Skellefteå AIK. En mötesplats för inspiration, interaktion och utveckling.

Programmet:

Erika Grahm berättar om flick- och damlaget resa, från 2018 till var vi står i dag. Resan från mer eller mindre obefintliga resurser och undermåliga förutsättningar dit vi är idag är något Brynäs IF är stolta över och något som ger råg i ryggen för framtiden.

Johan Cahling och Jakob Westerlund, Brynäs IF, berättar om föreningens hållbarhetsutveckling och vår vision, om att om 10 år… Då ska Brynäs IF ska vara en jämställd och inkluderande förening vilket ska reflekteras både på isen och på läktaren.

Jonas Lindell VD på DHL Ecommerce tillsammans med kollegorna Christine Bard och Mikael Stange, DHL Sverige, en av SDHLs centrala partners berättar om deras engagemang i en av Sveriges mest underhållande ligor, SDHL.

– Vår ambition har hela tiden varit att bidra till ett mer jämställt idrotts-Sverige, samtidigt som vi naturligtvis haft affärsmässiga skäl. Vi är väldigt stolta över det arbete vi tillsammans med SDHL lagt ner hittills, och ser fram emot att se damhockeyn ta nya stora kliv framåt, säger Mikael Stange, DHL Sverige.

Mattias Wärn, VD för Svea Vind Offshore berättar om deras resa inom klimat- och vindkraftsbranschen. Vad har hållbar klimatutveckling och jämställdhet gemensamt? Jämställdhet är det femte målet i FN:s globala mål för hållbar utveckling och minskad ojämlikhet är det tionde målet. Globala mål som både Brynäs IF och Svea Vind Offshore, föreningens första utvecklingspartner arbetar med.

Mats Einarsson och Magnus Fridell från Svenska Spel berättar om deras synen på jämställd sponsring och hur man genom sitt engagemang i idrotten också aktivt driver frågor och projekt för att öka damidrottens och damhockeyns kommersiella värde. Från juni 2021 klev Svenska Spel in som ny huvudsponsor till SDHL, allt för att stärka ligans och tjejidrottens position där man vill vara en aktiv kraft i utvecklingsarbetet.

Angelica Lindeberg, kommersiell chef i SDHL berättar om ligans utveckling, arbetet med ”den nya spelplanen” och vad som är centralt i SDHL:s arbete de kommande åren. Svensk damhockey är inne i en spännande period där intresset från publik och sponsorer ökar.

Joel Pallvik, trendspanare från Packtrain AB berättar om den senaste spaningen från andra idrotter, både i Sverige och utomlands. Vad är nycklarna för att lyckas med en kommersiell plattform och vilka exempel finns att titta på?

Praktisk information:

När? Hållbarhetsforumet genomförs i anslutning till SHL- matchen, den 6/1 då Brynäs IF gästas av Skellefteå AIK.

Start 11:30 (incheckning från 11:00) och fram till matchstart 15:15 i mötesrum 1912 (plan 3), Monitor ERP Arena. Lunch/Brunch serveras ca 14:30.

För vilka? Näringslivet i Gävleborg och idrottens organisationer, centrala ligapartners och förbund, Brynäs IF:s samarbetspartners, länets kommuner, övriga föreningar och samarbetsaktörer.

Vad får du som deltagare? En unik insyn i föreningens jämställdhetsarbete samt ytterligare en unik plattform med kontakter och organisationer som tillsammans arbetar för ett mer jämlikt arbete. Dagen ska också inspirera fler att göra skillnad.

Vad ingår? Ditt deltagande, förmiddagsfika samt buffélunch innan matchstart (inkl. biljett). Hållbarhetsforum är kostnadsfritt.

Anmälan - det gör du här.

Brynäs IF