Krigaren Alcén klarade mördarbytet — men gör helst inte om det: "Skönt att bidra"
Publicerad: 2018-12-20
Två poäng och en krigarinsats. För en krigare var exakt vad Johan Alcén var mot Rögle. Annars klarar man inte ett byte på 3.23. — Det var ett av de längre byten man haft och antagligen kommer att ha, säger han.

Det blev seger mot Rögle med klara 4—0 under onsdagen.

Men slutresultatet återspeglar inte matchbilden.

Rögle vann skottstatistiken med 40—18.

Men de tre poängen gick till Brynäs — mycket tack vare en storspelande målvakt i Joacim Eriksson.

— Det var en bra bortamatch och med bra målvaktsspel, som de flesta noterade. Det var en bra dag med viktiga poäng för oss, säger Johan Alcén.

Alcén var en av de spelare som verkligen fick uppleva Röglepressen. Vid ett tillfälle — i samband med ett boxplay — var Brynäs så tillbakapressat att han inte hann byta och tvingades kvar på isen i hela 3 minuter och 23 sekunder.

— Vi fastnade kvar alla fyra efter boxplay. Det var ett av de längre byten man haft och antagligen kommer att ha. Det var tunga ben men det blir lite lättare när man leder och vinner, säger han.

Helt slutkörd idag då alltså?

— Nej, man återhämtar sig ganska snabbt. Det är jobbigt i stunden men vi är bra tränade och vi har lagt upp det för att kunna spela intensivt.

Men han bidrog också på andra sätt. Två poäng blev det efter att han först spelat fram lagkapten Jacob Blomqvist till 1—0 och sen själv gjorde 3—0-målet.

— Två av de enklare poäng jag gjort. Det är alltid skönt att kunna bidra, oavsett om det är med poäng, att döda utvisningar eller att vinna tekningar eller vad det kan vara, säger Alcén.

Imorgon, fredag, kommer Växjö på besök till Gavlerinken. Då hoppas Alcén på ny seger — och kortare byten.

— Förhoppningsvis inte 3.23. Vi håller oss under minuten då, haha.

Köp dina biljetter till matchen mot Växjö här.

Kommunikatör Martin Löf Nyqvist