Seger mot Malmö
Publicerad: 2017-02-18
En jämn kamp i Malmö Arena där Brynäs vann med uddamålet. Målskyttar var Jonathan Granström, Linus Ölund och Kevin Clark som gjorde det matchvinnande målet på straff.

IF Malmö Redhawks - Brynäs IF 2-3 (0-0, 2-3, 0-0)

Matchrapport
Det blev en skön seger mot ett Malmö Redhawks som Brynäs IF inte lyckats besegra denna säsong. På fjärde försöket visade det sig att man hade hittat precis rätt metod för att skrämma bort detta malmöspöke. Men det var en jämn tillställning som var ytterst spännande in i det sista. Trots hård press från hemmalaget lyckades man, med ett gott stöd från bortaklacken, hålla undan och vinna med uddamålet. Segern innebär att Brynäs IF nu förlänger sin segersvit till fem raka matchen utan förlust.

Period 1:
Förstaperioden är väldigt jämn spelmässigt och slutar mållös. Brynäs IF öppnar stark och skapar en del lägen men spelet jämnar ut sig allt eftersom perioden fortlöper. Lagen byter en del chanser och spelet är aningen avvaktande. Trots det har Brynäs IF ett litet övertag och är något starkare än hemmalaget Malmö Redhawks.

Period 2:
Den andra perioden blir både mer målrik och händelserik. Det är en hel del känslor ute på isen och det märks att det är en viktig match för båda lagen. Det skapas en hel del farliga lägen åt båda hållen, vilket ger utdelning. I mitten av perioden tilldelas Brynäs IF en straff efter att Jacob Blomqvist hindrats i skottögonblicket. Kevin Clark förvaltar läget på bästa sätt och trycker in pucken högt bakom Alsenfelt i malmömålet. Perioden slutar 2-3 i Brynäs favör

Period 3:
I den tredje och avslutande perioden är det fortsatt mycket känslor ute på isen. Båda lagen drar på sig en del utvisningar och det är mycket gruff efter avblåsningarna. I slutskedet av matchen får hemmalaget flera chanser att kvittera när Brynäs IF drar på sig några utvisningar. Trots hård press lyckas man dock hålla undan och vinna. Perioden slutar, likt först, mållös.

AV: Carl Aldén Wendestam