Wakefield gav styrkebesked i debuten - målgörare i båda matcherna: ”En spelare som lyfter hela laget”
Publicerad: 2018-09-01
Två förluster i Trollhättan under lördagen. Men debutanten Jennifer Wakefield blev Brynäs målgörare i båda matcherna. -Hon är en spelare som lyfter hela laget, säger tränaren Magnus Carlsson

Den andra dagen i Trollhättan Hockey Trophy är över och Brynäs har spelat två tuffa matcher mot både Djurgården och HV71.

I den första matchen mot Djurgården fick Brynäs in ett tidigt ledningsmål. Det var kanadensaren Jennifer Wakefield som i mitten av den första perioden satte 1-0.

Men det var inte tänkt från början att Wakefield skulle spela den här matchen.

Åtminstone var det inget som tränaren Magnus Carlsson visste om.

-Nej, vi hade ingen aning om att hon skulle komma redan idag. Det blev en glad överraskning för oss allihopa. Hon är en riktigt bra spelare som lyfter hela laget. Det såg man ganska snabbt, säger Carlsson

Men trots att Brynäs fick det första ledningsmålet kunde Djurgården kvittera innan första perioden var över.

Sedan skulle det bli en jämn match under hela slutsperioden. Det var inte förrän under självaste slutminuten som Djurgården kunde få in 2-1-målet.

-Det kändes kanske inte helt rättvist. Vi hade tagit över matchen i det skedet så det kändes förstås tungt. Men jag tycker vi spelade bra och är nöjd med helheten i spelet. Det sista målet som de fick var olyckligt, säger Carlsson.

Den andra matchen spelades mot HV71. Laget som redan på förhand såg ut att bli det tuffaste motståndet under dagen.

Det blev en rejäl uppförsbacke tidigt i matchen när HV fick snabbt ett ledningsmål och utökade det med hela 3-0 innan sju minuter var spelade.

Brynäs skulle dock komma att svara upp med en reducering genom Wakefield igen.

Tyvärr räckte det inte för att få HV på fall och matchen slutade med hela 6-1 till HV71.

-Vi orkade inte hålla i på slutet kan man säga. Vi går på tungt på backsidan som fått spela vartannat byte hela dagen, säger Carlsson och fortsätter:

-Vi gör några enkla misstag. Det blir lite klent framför mål och vi släpper förbi motståndarna lite för enkelt.

Men i och med att Brynäs besegrade Stavanger igår har man placerat sig på en fjärde placering och därmed en semifinalplats.

Då väntar obesegrade HV71 på nytt.

-Det är bara ut och köra. Vi måste få en bättre start än vad vi fick idag. Jag hoppas att vi får se en helt annan matchbild imorgon.

Brynäs–Djurgården 1-2 (1-1, 0-1)

Första perioden: 1-0 (12:55) Jennifer Wakefield (Erika Grahm), 1-1 (18:13) Sofie Lundin

Andra perioden: 1-2 (19:05) Karoline Pedersen (Julia Johansson)

Skott: 17-17 (7-12, 10-5)

Brynäs–HV71 1-5 (1-5, 0-1)

Första perioden: 1-0 (02:55) Sabrina Zollinger (Felizia Wikner), 0-1 (06:02) Rikka Välilä (Sanni Hakala), 0-3 (06:41) Michelle Claesson (Jessica Healey, Alexis Joyce), 1-3 (07:09) Jennifer Wakefield, 1-4 (09:26) Felizia Wikner (Michelle Claesson), 5-1 (12:00) Fanny Rask (Sabrina Zollinger, Selina Aho)

Andra perioden: 1-6 (19:50) Jenny Antonsson (Michelle Claesson)

Skott: 11-34 (6-16, 5-18)