• Huvudsponsorer

En högljudd tuff hemmaborg väntar Brynäs i Skåne

10 januari 2018 16:30
Herr

Brynäs gästar Rögle och Jesper Boqvist går in i laget.


-Ett speedigt lag som har självförtroende. De har tre raka segrar hemma och bra spelare. Det blir nog lite likt matchen mot Mora. Det finns både en arbetsvillig sida i Rögle och bra spelare också. De vill visa upp sig i sin hemmaarena så det blir tufft, säger Johan Alcén.

Johan kommer inte själv att resa med laget till Ängelholm. Han har fortfarande lite känningar i foten och väljer att stå över den här matchen. Men troligen är han med igen på lördag då Brynäs spelar hemma mot Frölunda.

Johan Alcén är snart åter igen. Här har han gjort mål i en hemmamatch mot Karlskrona.

Det bekräftade laget finns i Sista Snacket under morgondagen men som det ser ut så ersätter Jesper Boqvist Johan i den tredje kedjan. I övrigt får vi räkna med samma lag som senast.

Jesper Boqvist är åter efter JVM-äventyret i USA. Han får nu Daniel Mannberg och Jacob Blomqvist med sig i den tredje kedjan. En intressant trio.

Rögle har lyft sitt spel på sistone. Laget ligger på fjortonde och sista plats, men har tre raka hemmasegrar. Tagna mot topplagen HV71, Djurgården och Växjö. En utflykt till Karlstad mellan matcherna mot Djurgården och Växjö gav dock en klar 5-1 förlust. Nu får man tillbaka centern Ted Brithén som inte spelat sedan matchen mot HV71 dagen före nyårsaftonen. Däremot verkar det som att skåningarna får undvara Edwin Hedberg och Taylor Matson. I matchen mot Växjö som Rögle vann med 6-2 svarade Juhanmatti Aaltonen för ett hat trick i den första perioden och gav hemmalaget en 3-0 ledning. Där får Brynäs se upp.

Hemma i Lindab Arena är Rögle bra och lyfts fram av en högljudd och engagerad publik. De har bara släppt in fyra mål under de sista tre hemmamatcherna. Tommy Sjödin kan inte räkna med att bara åka och hämta tre poäng. Och det gör han inte heller.

-Vi måste spela lika bra och antagligen bättre än mot senast mot Mora för att få med oss någon poäng, säger Sjödin.

Laget kliver på bussen redan 6.40 på torsdagsmorgonen och flyger via Arlanda. Hemma igen i Gävle är man på fredagsförmiddagen.