• Huvudsponsorer

Tätt på given-ny match imorgon

27 december 2017 13:00
Herr

Förra matchen mellan Karlskrona och Brynäs kallades bottenmöte. Nu är inte längre Brynäs indraget i bottenträsket.


Det har hänt en hel del för Brynäs efter att laget senast spelade mot Karlskrona. Då var det den 23:e november och inför matchen pratades det om ett bottenmöte. Hemmalaget Karlskrona låg näst sist på plats 13 och bara en poäng före på den tolfte platsen fanns Brynäs.

Nu är tabellpositionen densamma för Karlskrona. Men Brynäs har klättrat upp till tionde plats. Det är kanske inte någon jättestor skillnad jämfört med hur det såg ut inför den 23 november men poängmässigt ser det annorlunda ut. Det skiljer inte längre en poäng mellan lagen utan 13. Karlskrona har nu istället Mora en poäng framför sig på den där tolfte platsen som innebär att man slipper kvalspela för sin överlevnad i SHL.

Två gånger har lagen drabbat samman denna säsong. Båda gångerna har Brynäs vunnit med 3-1. Det första mötet spelades i Gavlerinken i början av oktober och Johan Alcén gav Brynäs ledningen i slutet av inledningsperioden. Kevin Clark och Jörgen Sundqvist (ett litet ! där), gjorde Brynäs övriga två mål. I det där bottenmötet i november var Brynäs målskyttar Juuso Ikonen gånger två och Aaron Palushaj.

Någon enkel väg fram till tre poäng ska inte Tommy Sjödin räkna med. Visserligen kommer Karlskrona från en 1-5 förlust borta mot Luleå men de tre senaste hemmamatcherna har givit en poäng i förlängningsspel mot Färjestad, seger med 3-1 mot Skellefteå och senast seger mot Örebro med 3-2. Sju av nio poäng på hemmais är ett bra facit.

Ove Molins Karlskrona har sin klart bästa spelare i målvakten Johannes Jönsson. Han har vaktat kassen i 24 av 28 matcher och ligger trea i målvaktsligan med fina 91.81% när det gäller räddningar. Jönsson har fått hela 745 skott mot sig vilket är mest av alla målvakter i SHL. Bara 61 puckar har funnit vägar förbi honom. Trots detta har han den mycket låga vinstprocenten 37.50%. Det gäller alltså för Brynäs att inte låta Karlskronas forwards producera framåt. För särskilt många mål kommer sannolikt inte Jönsson att bjuda på.

Karlskronas målvakt Johannes Jönsson nekar Aaron Palushaj ett mål tidigare under hösten.

Elias Fälth bjöd Daniel Mannberg på en riktig smörpassning när Brynäs ökade på ledningen till 3-1 mot Färjestad under annandagen. Elias spelar allt bättre efter att ha kommit åter i spel. I bakgrunden Johan Alcén som gjorde 1-1 målet mot Färjestad.

Brynäs har fått igång spelet mycket bra och tabellpositionen som tia speglar inte lagets kapacitet för närvarande. Glädjande är att det är flera formationer som producerar. Samtliga tre första linorna åtefinns i målprotokollet. Om inte den första kedjan gör mål så gör den andra eller tredje det. En styrka förstås. Sedan ska inte den fjärde kedjan glömmas bort. De gör sitt jobb perfekt och lämnar ofta över isen till den första linan med pucken i anfallszon.

Tommy Sjödin och Janne Larsson kan kosta på sig ett leende. Det gäller dock att fortsätta att jobba på. Nya utmaningar kommer hela tiden.

Båda målvakterna har gjort stabila insatser och backlinjen svarar för ett defensivt arbete som lägger grunden till anfallshockeyn. Det ser med andra ord bra ut för Tommy Sjödins manskap. Men det gäller att inte låta tuppkammen växa för mycket och glädjande nog tar också kapten Jacob Blomqvist ofta orden "vi ligger fortfarande i skiten och måste jobba ännu hårdare" i sin mun.

Nästa hemmamatch kommer på lördagen då Örebro gästar. Biljett finner du här:

Klicka här för att köpa biljett >>>