• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Söndag Sön 21 Oktober Okt
Onsdag Ons 24 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Onsdag Ons 31 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov
Lördag Lör 3 November Nov
Tisdag Tis 13 November Nov
Torsdag Tor 15 November Nov
Idag 17 November Nov
Söndag Sön 18 November Nov
Torsdag Tor 22 November Nov
Fredag Fre 23 November Nov
Lördag Lör 24 November Nov
Onsdag Ons 28 November Nov
Torsdag Tor 29 November Nov
Lördag Lör 1 December Dec
Söndag Sön 2 December Dec
Onsdag Ons 5 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec
Lördag Lör 8 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec

Sebastian Enterfeldts hockeykarriär är över

27 januari 2017 11:52
Herr

Sebastian Enterfeldt tvingas avsluta sin karriär på grund av den skada han fick under säsongen 2014/2015.


Brynässpelaren Sebastian Enterfeldt tvingas nu avsluta sin hockeykarriär. Efter fem säsonger i Brynäströjan har Enterfeldt spelat sin sista SHL-match. Den arm-, handled- och armbågsskada han ådrog sig under säsongen 2014/2015 gör att han tvingas sluta helt med ishockeyn.

– Armen har helt enkelt inte blivit så bra som jag vill, säger Sebastian Enterfeldt. När jag spelar så får jag viss smärta och rörligheten är inte som den ska vara. Jag känner att jag inte kan få ut max i min prestation, och jag blir för begränsad i mitt spel. Så vill inte jag ha det så det fungerar tyvärr inte längre.

Sebastian Enterfeldt är hockeyfostrad i Brynäs IF och spelade här som junior under säsongerna 2003/2004 till 2006/2007. Efter det blev det spel i Almtuna IS och Luleå HF innan han återvände till Brynäs IF inför säsongen 2012/2013.

– Jag lider med Sebbe som tvingas avsluta sin karriär på detta sätt. När skadan inträffade den 22 november 2014 så hade han hittat en mycket bra kemi tillsammans med Daniel Brodin och såg ut att gå mot en framgångsrik säsong, säger Stefan Bengtzén sportchef i Brynäs IF.

– Sebbe har alltid varit en laglojal spelare som med sin uppoffrande och aggressiva spelstil varit en mycket uppskattad lagkompis, säger Bengtzén. Han har också alltid bidragit till att vara en riktig lagspelare även utanför isen med stort engagemang och hjärta för klubben i alla lägen.

Sebastian Enterfeldt skadade sin arm, armbåge och handled när han blev tacklad under en match i Gavlerinken den 22 november 2014. Sedan dess har han opererat sin vänster arm fem gånger och genomgått många och långa rehabiliteringsperioder. Med en enorm vilja och mycket hårt arbete har hans ambition hela tiden varit att komma tillbaka till ishockeyn. Han har gjort två comebackförsök, men de senaste två säsongerna har han bara kunnat spela 38 matcher. Nu sätter hans skada stopp för hans spelarkarriär.

– Det är klart att det är väldigt jobbigt att ta det här beslutet. Jag har levt i hockeybubblan hela mitt liv, och det är svårt att tänka sig att jag inte ska göra det. Samtidigt när armen inte blir så bra som jag vill så går det inte längre. När jag känner att jag inte kan köra till 100 procent så blir det inte bra varken för mig eller för laget. Inte för någon. Ibland måste man helt enkelt lyssna på kroppen.

Under de långa rehabiliteringsperioderna har Sebastian Enterfeldt haft fullt fokus på att komma tillbaka. Tanken på att ge upp karriären var ett beslut som han tog in i det sista.

– Jag har inte tänkt alls i de banorna tidigare, och mitt mål har hela tiden varit att komma tillbaka. Jag har också haft bra folk runt omkring mig som stöttat mig hela tiden. Jag har verkligen fått det dagliga stöd som gör att man vill fortsätta att gå till jobbet varje.

– Jag vill också passa på att tacka för de år jag haft i Brynäs IF. Under tiden jag har varit skadad så har jag hela tiden också känt stödet från våra supportrar och fans. Det har varit en stark motivation för mig att fortsätta att kämpa för att en dag kunna göra comeback.

Vad Sebastian Enterfeldt kommer att göra efter att han avslutat sin hockeykarriär har han ännu inte funderat så mycket på.

– Det är svårt att veta. Jag har lite öppningar här och där, men just nu vet jag inte exakt vad jag ska syssla med. Det får framtiden utvisa. Min ambition är att komma in i vardagen, och börja jobba så fort som möjligt.

– Jag önskar Sebbe all lycka till framöver och är övertygad om att han kommer att göra nytta oavsett vad han kommer att sysselsätta sig med, säger Stefan Bengtzén.