Många anmälda till höstens Speed-date
Publicerad: 2018-04-20
En bra start
Hjälp oss att sänka ungdomsarbetslösheten - delta på vår Speed-Date! På vår Speed-date får arbetsgivare chansen att möta arbetssökande ungdomar som vill lära sig mer om arbetslivet och knyta nya kontakter genom praktikplats

Gävleborgs län har under en lång tid toppat listorna för högst ungdomsarbetslöshet i Sverige. Detta är något vi på Brynäs IF, genom En bra start, vill ändra på. Därför samordnar vi tillsammans med Arbetsförmedlingen Speed-date-aktiviteter för att sänka arbetslösheten.

Praktik har visat sig vara en effektiv väg för ungdomar att komma in i arbetslivet eller ta steget till vidareutbildning. På en Speed-date får ni arbetsgivare chansen att möta arbetssökande ungdomar som vill lära sig mer om arbetslivet och knyta nya kontakter genom en praktikplats hos er i 3 månader, enligt En bra starts modell.

Nästa speed-date i Gävle kommer att äga rum under vecka 38. Redan nu är det hela elva företag anmälda. Välkommen att anmäla dig och ditt företag redan idag.

Följande elva företag är anmälda till höstens första speed-date; Coop, Clarion Hotell, Clockwork, Länsförsäkringar Gävleborg, Gevalia, Scandic CH, Scandic Väst, Matakuten, Brynäs IF, Mittmedia och Nordic Bemanning.

-Otroligt roligt att så många företag redan är anmälda, det ger oss bra möjlighet att tillsammans med Arbetsförmedlingen locka ännu fler ungdomar till Speed-daten och vi jobbar för att få in många fler företag så att vi kan utöka till fler speed-dates i Gävle, berättar Caroline Markström, projektledare för Vägen In i En bra start.

Är du och ditt företag intresserade av att delta samt vara med att skapa nya möjligheter för ungdomarna och göra en samhällsinsats för regionen, anmäl er då till [email protected] eller via telefon 073-633 33 70

Tillsammans gör vi skillnad och skapar morgondagens samhälle!

Här kan du läsa mer om vår Praktikmodell >>>

En bra start arbetar för att skapa sammanhang där gemenskapen stärker utvecklingen för barn och unga. Med nya sätt att aktivera partners och driva samverkan mellan samhälle och näringsliv, bryter vi ny mark för hur en idrottsförening kan bli en stark kraft i sin samtid.

Kommunikationschef Elin Lith