Förlust i den första kvartsfinalen mot Modo
Publicerad: 2019-02-13
En stark första period av Brynäs räckte inte hela vägen när Modo ändrade matchbilden i andra - och vann matchen med 4-1.

Den första matchen i kvartsfinalserien mellan Brynäs och Modo spelades uppe i Husumshallen i Örnsköldsvik.

Redan efter 29 sekunder drabbades Brynäs av en utvisning. Modo skapade bra lägen men Brynäsmålvakten Sonja Van Der Bliek höll tätt mellan stolparna.

Istället var det gästerna som i ett numerärt överläge gjorde matchens första mål när Erika Grahm spelade fram till Fanny Brolin som sköt in 1-0 till Brynäs.

I den andra perioden kvitterade Modo till 1-1 efter 2.51 spelat - och inom loppet av tre minuter stod det 3-1 till Modo.

Brynäs begärde då en timeout.

Chans att reducera kom för Gävlelaget i ett powerplay - men dessvärre ingen utdelning.

Modo utökade sin ledning till 4-1 via Michela Cava strax före periodvila.

I den tredje och sista perioden jagade Brynäs ett reduceringsmål. De fick sina chanser i två powerplay - men ingen utdelning där heller.

Den sista perioden blev mållös och Modo vann den första kvartsfinalen med 4-1.

Modo–Brynäs 4-1 (0–1, 4-0, 0-0)

Första perioden: 0-1 (6.47) Fanny Brolin (Erika Grahm, Georgina Farman) spel fem mot fyra

Andra perioden: 1-1 (2.51) Michela Cava (Kaitlyn Tougas, Laura Lerchova), 2-1 (4.46) Maja Grundström, 3-1 (5.44) Laura Lerchova (Nathalie Lidman, Paula Bergström), 4-1 (18.34) Michela Cava