Ny straffseger för Brynäs Dam
Publicerad: 2018-01-21
Dam
Efter en liten utskällning i den första pausen blev det bättre

Det började inget vidare för Brynäs när SDHL-matchen mot Göteborg HC inleddes i Gavlerinken. I första anfallet från gästerna satt pucken i nätet bakom Sara Grahn. Matchuret stannade på 21 sekunder.

Men sedan trampade Brynäs igång och den första perioden blev till stora delar förlagd i Göteborgs zon. Trots det skapades inte alltför många målchanser från hemmalaget. Man tappade bort flera anfall på att försöka passa pucken vidare istället för att skjuta.

{!A}

Brynäs kedja med Anna Borgqvist, Erica Udén Johansson och Fanny Brolin var bra men det finns potential för mer.

Den andra perioden startarde med underläge 0-1 men blev en period där Brynäs kunde få utdelning och vända över matchen till sin fördel. Backen Lina Bäcklin kvitterade och i spel fyra mot fem kunde Andrea Cordoba sätta hemmalaget i förarsätet.

{!B}

"Andrea gör det bra och målet gör hon lite på egen hand efter hårt arbete" säger tränare Åke Lilljebjörn.

Men Göteborg vägrade att ge sig och när de fick läge i numerärt överläge i den tredje perioden kom kvitteringen. Ett mål som också sände matchen in i en förlängning. Den kom att bli resultatlös och liksom under gårdagen fick det hela avgöras med en strafftävling.

Det tycks passa Brynäs bra eftersom Sara Grahn är nästan omöjlig att göra mål på när det kommer till straffar. HV71 lyckades inte igår och det gjorde inte heller Göteborg idag. Istället kunde Anna Borgqvist bli matchvinnare i den fjärde omgången.

-De var inte ens i närheten att göra mål på Sara som fortsätter att visa fin form. Men jag tycker inte att vi kan vara helt nöjda med spelet. Den första perioden var inte alls bra. Vi är inte vakna i inledningen och sedan ser det ut som att spelarna inte vill vara med rikigt. De fick fakstiskt en liten utskällning i den första pausen. Efter det blev spelet lite bättre och vi kunde gå fram till 2-1. Men min och Magnus Carlssons frustration beror på att vi vet hur mycket ishockey det finns i tjejerna. Och vi vill att de ska visa det också varje match. Vi unnar dem verkligen att få göra det, säger Lilljebjörn.

Två segrar och fyra poäng under helgen är ändå ett resultat som han är nöjd med. Dessutom glädjs han åt att spelet i det som kallas special teams börjar bli bättre.

-Poängmässigt är jag nöjd. När det gäller powerplay och boxplay så börjar de båda spelformerna bli allt bättre. Vårt mål i spel fem mot fyra idag var riktigt fint. Lina Bäcklin kunde på ett direktskott med skymning framför målet kvittera. Det var viktigt.

{!C}

Anna Borgqvist avgjorde matchen med sitt straffmål och såg pigg och spelglad ut under matchen.

Brynäs IF-Göteborg HC 3-2 (0-1,2-0,0-1,0.0,1-0)

Skottstatistik 35-39 (9-13,11-13,9-9,5-4,1-0)

Utvisningar BIF 4x2 min GHC 4x2 min 1x10 min

Publik: 271

Brynäs mål: 1-1 Lina Bäcklin assist Anna Borgqvist spel fem mot fyra (27.43) 2-1 Andrea Cordoba assist Wilma Ekström spel fyra mot fem (34.38) 3-2 Anna Borgqvist straff