Juniorkollen: Varsin seger för J18 och U16
Publicerad: 2019-12-03
Junior
Fem matcher betades av under veckan som gått, fördelat på tre för J20 och en vardera för J18 och U16. Både J18 och U16 tog hem tre poäng i sina matcher och för J20 blev det tre poäng totalt över två möten med MODO och ett med Timrå.

J20:

Efter att ha betat av i stort sett alla bortamatcher i serien var det dags för en hemmahelg för J20, när man tog emot MODO och Timrå. Fredagen och lördagen ägnades åt möten med ångermanländska MODO och i bägge matcherna fick J20 dessvärre se sig besegrade med 3–4. Fredagsmatchen avgjordes dock i sudden death och där fick man alltså med sig en poäng.

Söndagens match mot Timrå blev riktigt tillknäppt och efter 1–1 vid full tid och en mållös förlängning fick man avgöra matchen på straffläggning. Efter 26 lagda straffar stod till slut J20 som segrare med 2–1 och man tog tre av nio möjliga poäng under helgen.

J18:

För J18 var det tunt med matcher den gångna veckan och den enda som spelades var hemma mot Grums, direkt efter J20:s straffseger mot Timrå. Där fick man en islossning som hette duga, framförallt i den andra perioden, och efter bland annat ett hattrick från Andreas Westlund blev slutresultatet 11–5. I och med trepoängaren är J18 också klara för Allsvenskan efter årsskiftet.

U16:

Äntligen var det dags för match igen för de yngsta juniorerna och borta mot Västerås blev det en riktigt svängig match där bägge lagen någon gång hade ledningen med två mål. Efter att ha hamnat i brygga med 4–2-underläge fem minuter in på den tredje perioden kunde laget till slut resa sig och vända till 4–5, som också blev slutresultatet. Stor segerorganisatör blev Linus Molin, som gjorde hattrick i matchen.