Hållbarhetsforum med tema jämställdhet 12 maj
Publicerad: 2022-05-04
Brynäs IF
Den 12:e maj bjuder vi tillsammans med vår jämställdhetspartner Sandvik Coromant, in till ett hållbarhetsforum med tema jämställdhetsutveckling. Målet är att genom denna eftermiddag sätta ett extra ljus på föreningens jämställdhetsutveckling och inspirera fler goda krafter att vara med.

Jämställdhet är en organisations- och affärskritisk fråga, för alla organisationer. Är det någonting som pandemin fört med sig så är det att vi vet att vi effektivt kan förändra oss - snabbt och konstruktivt. Vi vet att i ett jämställt samhälle mår våra företag bättre, jämställdhet leder till ökad kompetens, kvalité och lönsamhet.

2018 beslutade vi att göra en långsiktig satsning på vår damverksamhet. Med vår starka position inom svensk ishockey har vi potential att vara en drivande kraft för en jämställd utveckling av sporten men också använda kraften i vår verksamhet och varumärke att göra skillnad.

Tillsammans med våra stora samarbetspartners har vi tagit stora kliv under säsongen, något som kröntes med ett SM-silver och publikrekord i SDHL, tre gånger om.

Praktisk information:

Plats: Sandvik Coromant Center, Mossvägen 10, Sandviken

När: torsdagen den 12:e maj, kl. 13:00-16:00

Dagen är kostnadsfri – vi bjuder på en eftermiddagsfika

Med den här dagen vill vi inspirera fler till att göra skillnad. Varmt välkommen med din anmälan!

ANMÄL DIG HÄR

Programpunkter:

Björn Roodzant, vice President Marketing and Communication, Sandvik Coromant, hälsar välkommen - Jämställdhet - från ord till silver.

Brynäs IF:s SDHL-lag, var med och fira deras framgångar, hör deras upplevelse att spela inför fullsatta hus. Vi gratulerar spelarna tillsammans!

Erika Grahm Brynäs IF, berättar om föreningens resa, från absoluta botten 2018 till idag - serieseger, publikrekord tre gånger om, nio spelare uttagna till vinter-OS och ett fantastisk SM-silver.

Johan Cahling och Jakob Westerlund, Brynäs IF, berättar om föreningens hållbarhetsutveckling och vår vision 2030, skapa vinnare båda på och utanför isen med inkludering, jämställdhet och mångfald som verktyg.

Mattias Wärn, VD för Svea Vind Offshore, berättar om deras resa inom klimat- och vindkraftsbranschen. Vad har hållbar klimatutveckling och jämställdhet gemensamt? Jämställdhet är det femte målet i FN:s globala mål för hållbar utveckling och minskad ojämlikhet är det tionde målet. Globala mål som både Brynäs IF och Svea Vind Offshore, föreningens första utvecklingspartner arbetar med.

Angelica Lindeberg, kommersiell chef i SDHL berättar om ligans utveckling, arbetet med ”den nya spelplanen” och vad som är centralt i SDHL:s arbete de kommande åren. Svensk damhockey är inne i en spännande period där intresset från publik och sponsorer ökar.

Joel Pallvik, trendspanare och PR-strateg från Pack Train berättar om den senaste spaningen från andra idrotter, både i Sverige och utomlands. Vad är nycklarna för att lyckas med en kommersiell plattform och vilka exempel finns att titta på? Vi ser fram emot att inspireras, interagera och utvecklas tillsammans med dig!

Hållbarhetsforum vänder sig till näringslivet i Gävleborg och idrottens organisationer, centrala ligapartners och förbund, Brynäs IF:s samarbetspartners, länets kommuner, övriga föreningar och samarbetsaktörer.

Brynäs IF