Mikko Manner inför Oskarshamn "Vi vill må bra varje dag"
Publicerad: 2021-11-02
SHL
Med två raka segrar i ryggen kliver vi ut på hemmais ikväll med en extra god känsla. – Det känns faktiskt bra, men vi vill mår bra varje dag, säger huvudtränare Mikko Manner.

– Vi alla vet att det är lätt att må bra när vi vinner, samtidigt får vi förstärkning i spelet och de värden vi villa bygga upp. Bara fortsätta och se nästa möjlighet att visa den där glädjen och att vi vill att människor runt Brynäs är stolta över Brynäs.

När vi mötte Oskarshamn på bortaplan tidigare i höst slutade det med förlust, med revanschlusta och en stigande form ser Manner fram emot en tuff match.

– Vi vet att Oskarshamn är riktigt bra och alla marginaler är små, men vi är på bra humör och vi ska fortsätta jobba hårt. – När spelarna kliver ut på isen ska de inte behöva tänka så mycket utan de ska kunna göra sitt jobba och vara starka defensivt. Det är lång tid sen vi mötte dem, de kontrade bra och gjorde tre mål på omställningar. Vi ska inte ge dem de möjligheterna imorgon.

Just att det gått en tid sedan bortamötet med Oskarshamn har gett truppen möjlighet att komma ihop ännu mer och spelet har mer och mer satt sig. Men vad har kunnat hända sedan sist?

– Det är lära för livet hela tiden, inte bara hockey. Lära känna varandra, lita på varandra. Vad måste du ha för att ha vinnarskalle, bygga kulturen. Vad det betyder att vara en spelare som hoppar in och blockar skott, göra nästa grej, säger Manner.

En spelare som fått rubriker på sistone är Theo Lindstein som klivit upp från J20 och fått mer och mer speltid. Manner är tydlig med att Theo är med för att bidra med kvalité.

– Han spelat enkelt som han ska, enkelt spel med pucken är det bästa spelet. Han har börjat bra och vi alla ska stötta honom. Ålder är bara nummer, men han måste visa varje dag att han inte får spela för att han är ung och talangfull, han får speltid så länge han kan hjälpa laget, avslutar Manner.

Matchfakta

Brynäs IF - IK Oskarshamn

Tisdag 2/11 19.00

Monitor ERP Arena

Köp biljett till kvällens match här

Brynäs IF