Brynäs dam reser till Leksand
Publicerad: 2018-03-11
Dam
Det är inget resultattänk i den här matchen. Så det är bara att spela ut med full gas".

Efter en lång och händelserik säsong reser Brynäs dam idag till Dalarna för att avsluta SDHL mot Leksand. Klart är redan att det blir kvartsfinalspel under nästa vecka. Men det finns ändå viktiga saker för tränare Åke Lilljebjörn att lyfta fram i den sista seriematchen.

-Vi måste göra klart vårt jobb i serien. Det är bara en match kvar nu. Vad det handlar om är en god känsla inför slutspelet. Hitta roliga moment i powerplay och avslut och sätta puckarna i nätet när vi får chanserna, säger Åke Lilljebjörn.

{!A}

Tränare Åke Lilljebjörn förklarar för spelarna vad han vill se mot Leksand i dagens match.

-Det är inget resultattänk i den här matchen. Så det är bara att spela ut med full gas. Någon press behöver vi inte känna. Vi ska göra en så bra match som möjligt helt enkelt, säger Lilljebjörn.

Det förväntade laget ser ut så här:

Wilma Ekström och Lina Bäcklin som backar bakom Emelie Cordoba, Angelica Östlund och Andrea Cordoba.

Hanna Rylander och Caroline Markström bildar backpar i formationen med Erica Udén Johansson, Anna Borgqvist och Danielle Stone.

Den tredje formationen får Rebecca Höglund och Franziska Stocker som backar och Fanny Brolin, Betty Jouanny samt Michele Nielsen framåt.

Ellinor Sörensson åker också med däremot är det osäkert om Helen Puputti kommer till spel.

{!B}

Sara Grahn och Ellen Jonsson värmer upp inför den förra matchen mot Leksand. Frågan är vem av de två Lilljebjörn väljer i målet idag.

Matchen i Tegera Arena startar klockan 13.00.

Sportreporter Peter Mansson