Förlust i hemmapremiären
Publicerad: 2022-09-24
SHL
Tung lördag när vi föll med siffrorna 2-5 mot Luleå i hemmapremiären.

Framför välfyllda läktare var det bortalaget Luleå som kom ut starkast i kvällens match där man i de inledande bytena hade mestadels av spelet. Med tiden växte vi dock in i matchen och tog över allt mer men lyckades inte få någon utdelning vilket gav oss 0-0 efter första perioden.

Vi fick sedan en tuff start på den andra perioden för bara minuten in kunde Luleå skjuta matchens första mål genom Linus Fröberg. Vi skulle dock svara upp och detta bara 31 sekunder senare när Oscar Birgersson öppnade sitt målskytte för säsongen till 1-1. Vi var sedan att även gå upp i ledningen men målramen var i vägen två gånger om. Istället kunde bortalaget med knappt fyra minuter kvar av perioden återta sin ledning till 2-1.

I den tredje perioden inledde vi en jakt på att först och främst hitta ett kvitteringsmål och lyckades även hitta detta när Simon Bertilsson hängde med upp i anfallet från sin backposition och öppnade sitt målkonto till 2-2.

Tillsammans med publiken fick vi energi av målet och gick för tre poäng men istället för något ledningsmål kunde gästerna i powerplay ta ledningen till 3-2 och bara minuten senare kom även 4-2. I slutet av matchen tog vi ut målvakten men istället för något reduceringsmål kunde Luleå utöka till 5-2 i tom målbur.

Härnäst väntar återigen hemmamatch när vi tar emot Örebro hemma på tisdag. Tillsammans med er på löktarna går vi för seger!

Brynäs - Luleå 2-5 (0-0 ,1-2, 1-3)

Första perioden: -

Andra perioden: 0-1 (21:16) Linus Fröberg (Isac Brännström. Jack Connolly). 1-1 (21:47) Oscar Birgersson (David Sklenicka, William Strömgren). 1-2 (36:13) Jack Connolly (Julius Honka, Isac Brännström).

Tredje perioden: 2-2 (42:46) Simon Bertilsson (Oscar Birgersson, Oskar Kvist). 2-3 (44:51) Leo Komarov (Julius Honka, Jack Connolly) spel fem mot fyra. 2-4 (Joonas Rask (Linus Fröberg). 2-5 (57:12) Isac Brännström (Jack Connolly) mål i tom målbur.

Skott: 18-26