Juniorkollen: Tuff juniorhelg — U16 enda vinnaren förra veckan
Publicerad: 2020-01-13
Junior
Det blev en tuff helg för J20 och J18 med dubbla förluster för bägge lagen när man var iväg på var sin roadtrip söderut. För U16 blev det seger i veckans enda match, då man besegrade Örebro med 6–4 i hemmaborgen

J20:

Helgen som var innebar premiär i Topp 10 för J20 och med fem J18-spelare med i truppen tog man sig an HV71 och Linköping på bortaplan. Lördagens möte med HV71 förstördes till mångt och mycket av utvisningar, då hemmalaget kunde göra tre av fem mål i spelformen, och det blev till slut förlust med 5–2 i Jönköping.

Söndagens match mot Linköping började bättre, då J20 tog ledningen genom Oscar Birgersson, men efter det gjorde hemmaspelande Linköping fyra raka mål och tog över kommandot i matchen. Trots att Alexander Ljungkrantz reducerade till 4–2 i slutet så räckte det inte till och premiärhelgen slutade dessvärre i två förluster.

J18:

Även J18 drog iväg på roadtrip under helgen och det första stoppet blev i Malmö på lördagen. Där hade man aldrig riktigt marginalerna med sig och med fem spelare i J20 samt ett par skador i truppen gick det inte som det var tänkt när det blev förlust med 4–1.

Söndagens möte med Växjö gick lite i samma tema och trots ett stort övertag i skottstatistiken, 43–27, fick laget bara in ett mål när U16-spelaren Jonathan Karlsson gjorde sitt första mål i J18. 3–1 blev det till slut i den matchen och man halkade ner till en sjätteplats i tabellen efter fyra omgångar.

U16:

Veckan skulle ha bjudit på två matcher för U16, men det blev bara en efter att Guldsmedshyttan ställt in lördagens match. Därmed var Örebro på hemmaplan det enda som laget hade att klara av och det gjorde man med bravur.

4–0 var det nämligen på tavlan efter lite drygt halva matchen och trots att Örebro fick komma och reducera ett par gånger så släppte man aldrig ledningen ifrån sig. Det blev till slut 6–4 efter att Linus Molin satt punkt för matchen med ett mål i tom kasse och man håller stenhårt i serieledningen.

Fullständiga matchrapporter och övrigt finns på brynasjuniorer.blogg.se

Juniorbloggen Nathalie Andersson