Brynäs damlag tar flyget till Luleå
Publicerad: 2018-03-16
Dam
Brynäs måste vinna imorgon för att ordna fram en avgörande match till söndagen.

Det är ingen enkel uppgift som Åke Lilljebjörn och hans Brynäs ställs inför. Att besegra Luleå är oerhört svårt och att matchen spelas på deras hemmaplan gör det inte lättare. Lägg därtill att Luleå vann den första kvartsfinalen i Gavlerinken under onsdagen med 8-1 så är det lätt att förstå vad Brynäs ställs mot.

Men matchen ska förstås spelas innan någon vinnare kan utses. Brynäs ser en härlig utmaning framför sig och kan spela helt utan press. Positivt är också att laget flyger till Luleå och slipper den långa resa som en färd med buss skulle innebära.

-En sådan lånng bussresa är svår. Man blir seg i benen och är inte med i huvudet riktigt heller. Så det är klart att det har sina fördelar med att få flyga. Vi kommer att vara piggare när vi kommer fram, säger backen Caroline Markström.

{!A}

Caroline Markström i den senaste matchen mot Luleå.

-Efter att ha förlorat två raka matcher mot dem med 8-1 så är det förstås mentalt jobbigt att åka dit och veta att vi måste vinna två matcher på rad. Vi får ta en period i taget. In och förstöra spelet och ligga på dem hårt utan att spela fult. Att säga att de inte är bättre än oss är bara naivt. De har spelare som är så otroligt skickliga. Men vi spelar helt utan press och ser det som en härlig utmaning, säger Markström.

Matchstart på lördagen klockan 15.00.

Sportreporter Peter Mansson