Säsongen över för Brynäs dam
Publicerad: 2018-03-17
Luleå var som väntat för svåra. "Alla tjejer gjorde allt de kan. Det går inte att begära mer av dem".

Nej, någon revansch mot Luleå blev det inte. Och därmed är säsongen över för Brynäs damlag. Förlustsiffrorna skrevs till 6-0. Men det ska sägas att det var lite för stora siffror med tanke på hur matchen såg ut.

-De fick några mål för enkelt och vi hade chanser att göra mål som vi brände. Spelmässigt var det mer en 4-2 match tycker jag, säger tränare Åke Lilljebjörn.

-Vi pratade om att vi skulle vara mer kompakta och försöka styra dem lite mer än senast. Det tycker jag att vi lyckades bättre med nu. Spelmässigt var det mycket bättre och vi höll ihop laget på ett helt annat sätt.

{!A}

Brynäs målvakter Sara Grahn och Ellen Jonsson har spelat färdigt för den här säsongen. Till hösten ser vi förhoppningsvis dem vakta Brynäs mål igen.

Den första perioden var Brynäs bästa. Visserligen ledde hemmalaget med 2-0 när signalen för periodvila hördes men Brynäs hade bara förlorat skotten med 12-7 och stått upp bra.

Mittenperioden stannade på 1-0 till Luleå. Men spelmässigt var det en sämre period för Brynäs. Avslutningsvis blev det 3-0 i period tre. Det kändes lite snopet då det var något mål för mycket.

Luleå vinner förstås rättvist och går med stor sannolikhet vidare mot ett SM-guld. För Brynäs del blir det att börja se om sitt hus och bygga ett slagkraftigt lag inför hösten.

Luleå HF-Brynäs IF 6-0 (2-0,1-0,3-0)

Skottstatistik 43-22 (12-7,19-7,12-8)

Utvisningar LHF 1x2 min BIF 4x2 min