J18 ryckte direkt
Publicerad: 2017-10-17
J18
Inte heller Västerås kunde ordna poäng i Gavlerinken.

Brynäs J18-lag lade ytterligare en trepoängare till handlingarna i J18 Elit Västra när Västerås Hockey Klubb kom på besök. Den här gången nöjde man sig med en 5-2 viktoria efter att ha lagt grunden till segern under den första delen av matchen.

En back fick inleda målskyttet i matchen då Sebastian Miedema på assist från Sebastian Sundlöv med drygt fem minuter kvar av inledningsperioden nätade. Ett par minuter senare gjorde Jesper Eriksson sitt första av två mål för kvällen. När Oscar Birgersson mindre än minuten efteråt klippte in 3-0 pucken var uppförsbacken brant för Västerås.

Inte blev det bättre för gästerna när fjärde målet för Brynäs föll sju minuter in i period två. En reducering kom visserligen ganska omgående men fler mål kom inte i mittrundan och hemmalaget gick till pausvila inför den tredje perioden med en 4-1 ledning.

{!A}

Lagkapten Sebastian Sundlöv hjälpte till att få igång målskyttet mot Västerås med sin assist till namnen Miedema.

I inledningen av den sista perioden utökade Oskar Kvist till 5-1 innan Västerås i sluskedet kunde hyfsa till sifforna med en reducering.

Brynäs fördelade den här gången målproduktionen på samtliga tre femmor. Centern i den tredje formationen Oskar Kvist gjorde Brynäs avslutande mål och backen Sebastian Miedema svarade för att den andra femman hamnade i målprotokollet. Men det var framför allt den första formationen som producerade. Oscar Birgersson plockade tre poäng via ett mål och två assist. Jesper Eriksson blev tvåmålsskytt medan Emil Lindgren för ovanlighetens skull inte lyckades få pucken i nät. Men ett par assistpoäng blev det ändå till tröst.

{!B}

Här är tre av de spelare som tillsammmans under matchen mot Västerås svarade för fem poäng framme och oroar i vid Djurgårdsmålet i en försäsongsmatch. Nummer 34 Oskar Kvist, 11 Erik Lindgren och 10 Jesper Eriksson.

Brynäs är efter åtta spelade matcher kvar på sin andraplats i tabellen med tjugotvå inspelade poäng. Leder serien gör Färjestad som har spelat nio matcher och ännu inte tappat någon poäng. Men värmlänningarna har ännu inte spelat mot Brynäs. Lagen möts första gången i slutet av november i Gavlerinken och spelar sedan en returmatch ett par veckor före jul i Karlstad.

J18 Elit Västra spelas över tjugotvå matcher och avslutas i december. Det kan vara så att matcherna mot Färjestad kan handla om seriesegern. Men en rad fighter återstår att vinna för Brynäs J18 innan vi vet om så blir fallet. Närmast står en bortamatch mot Leksand på schemat denna torsdag innan vi får se Mikael Holmqvists spelare möta Grums i Gavlerinken på söndag.

Brynäs IF-Västerås HK 5-2 (3-0,1-1,1-1)

Skottstatistik 35-28 (16-8,12-9,7-11)

Utvisningar BIF 3x2 min VHK 2x2 min

Målskyttar Brynäs:

1-0 Sebastian Miedema (16.47) 2-0 Jesper Eriksson (19.00) 3-0 Oscar Birgersson (19.53) 4-0 Jesper Eriksson (27.10) 5-1 Oskar Kvist (41.54)