Lyckad dag för En bra start, Brynäs IF och Hudik Hockey
Publicerad: 2014-12-08

Igår var En bra start och Brynäs IF matchvärd när Hudik Hockey hade hemmamatch på Glysis. Matchvärdskapet är en del av det samarbete som Brynäs IF och Hudik Hockey har inlett i och med En bra start. Temat för dagen var ”alla barn”.

För att sprida arbetet med En bra start i Gävleborgsregionen har Brynäs IF inlett ett samarbete med Hudik Hockey, där man bland annat kommer att träffas och arbeta med frågor kring barns rättigheter. Som en del i samarbetet var En bra start och Brynäs IF matchvärdar då Hudik Hockey hade hemmamatch på Glysis igår. Temat för dagen var ”alla barn”, och under eftermiddagen och kvällen var det full aktivitet både på och utanför isen. Brynästigern fanns på plats, och de barn som ville kunde åka skridskor med Tigern. I entréhallen fanns bordshockeyspel och ansiktsmålning. I samband med matchen hade alla barn-och ungdomar upp till 17 år fri entré till matchen.

Glysis var fullsatt när matchen mellan Hudik Hockey och Visby/Roma drog igång. Stämningen var på topp och när slutsignalen ljöd hade hemmalaget besegrat gästerna med 3-2.

Istället för att dela ut pris till matchens bästa spelare, delade Brynästigern ut pris till tre juniorspelare i Hudik Hockey. Priserna gick till Gösta Lindberg U13, Nils Brink U9 och Tilde Wallner U11. Efter matchen fanns det även tid för autografskrivning, där också Tigern fick signera åt sina supportrar.

Igår avslutades även den tröjauktion där Brynäs IF auktionerade ut en signerad replica av Brynäs IF:s rena matchtröja. Slutbudet blev 5100 kr, och alla pengar går till Hudik Hockeys barn-och ungdomsverksamhet.

Kvällens vinnare, Tilde Wallner, Gösta Lindberg och Nils Brink tillsammans med Brynästigerns och Johan Cahling. 

Marianne Andersson